BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

FETÖ başsavcısının kardeşi FETÖ ağabeyi mi?

İSTANBUL’daki FETÖ'ye yönelik soruşturmaların başındaki isim olan İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın öğretmen kardeşi ‘FETÖ’ suçlamasıyla açığa alındı.

Abone ol

15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmaların başındaki isim olan Başsavcı İrfan Fidan’ın öğretmen kardeşinin de FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındığı ortaya çıktı. Haberi Cumhuriyet Gazetesi'nin manşet yapması ise manidar oldu. Zira başsavcı İrfan Fidan, Can Dündar hakkında iddianame hazırlayan kişi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Büyük Ata Ortaokulu’nda 10 yıldan uzun süredir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan kardeş İlhan Fidan'ın 1 Eylül’deki kanun hükmünde kararname (KHK) ile açığa alındı.

FETÖ AĞABEYİ İDDİASI
Fatsa’da FETÖ suçlaması yöneltilen yaklaşık 69 öğretmenden bazıları tutuklanırken, birçoğu da ihraç edildi. Fatsa’da Cemaat’in öğretmenlerden sorumlu “ağabeyi” olduğu öne sürülen Fidan hakkında ise açığa alma kararı uygulandı.

İFADEMİ VERDİM AKLANDIM
İddialarla ilgili konuşan İlhan Fidan, Cemaat ile bağı olduğuna dair suçlamaları reddetti. “İfademi verdim ve aklandım. Göreve dönmek için bekliyorum” diyen Fidan, “Benimle ilgili söylenenler dedikodudan ibaret. Ağabeyimin savcı olarak baktığı davalardan rahatsız olanlar yapıyor bu tür dedikoduları. Mağdur olduğunu düşünen kişiler ‘Ben yandım başkaları da yansın’ mantığı güdüyor. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Zaten resmi ve gayrı resmi olarak bana bu tür iddialara ilişkin sorular sorulmadı. Devlette de belge esas olduğuna göre masumum” dedi.

AĞABEYİ İSTANBUL'DA FETÖ SORUŞTURMASINDA BAŞSAVCI

Darbe girişimine ilişkin İstanbul’da yürütülen soruşturmaların başında olan ağabey İrfan Fidan, 26 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı. Daha önce Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu başsavcı vekili olan Fidan, Gülen Cemaati’ne yönelik “Paralel Devlet” soruşturmalarına da bakıyordu. Başsavcı Fidan, Selam Tevhid, MİT TIR’larının durdurulması ile gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar hakkındaki iddianameleri hazırlamıştı.