BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  GÜNCEL

FETÖ askeri okul öğrencilerini esrar tohumuyla...

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, 1999 yılında bir baskında FETÖ üyelerinin askeri okul öğrencilerini esrar tohumuyla tütsülediklerine şahit olduğunu anlattı.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Bunun hala bir tiyatro olduğunu düşünen varsa, bu asla bir tiyatro değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal etmek için ince planlanarak yapılmış bir Amerikan menşeli FETÖ hareketidir" dedi.

Uğur, Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası" konulu söyleşide, FETÖ'nün Türkiye'deki sanat, spor ve iş dünyasından kişileri de ele geçirdiğini belirtti.

Türkiye'de çok önemli kişilerin film ve dizilerde oynayamadığını ifade eden Uğur, "Türkiye'de ne artistler var ama filmlerde oynayamıyor. Oraya bile el atmışlar. Onun yanında olanlar, olmayanlar. Oraya himmet ödeyenler, ödemeyenler diye. İnsanlar acından ölüyor. Olaya bu şekilde bakmamızda büyük fayda var" diye konuştu.

ÖCALAN VE GÜLEN ÇOK BENZİYOR

Abdullah Öcalan ile Fethullah Gülen arasında çok benzerlikler olduğunu anlatan Uğur, "Öcalan'ı çok yakın tanıyan birisiyim. 8 ay çok yakın mesaimiz oldu. Fiziksel hareketlerine baktığım zaman burnunu karıştırma, elini yüzünü oynatma gibi konularda bir gariplik, bir oynaklık var" dedi.

"Bunun hala bir tiyatro olduğunu düşünen varsa, bu asla bir tiyatro değildir. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal etmek için ince planlanarak yapılmış bir Amerikan menşeli bir FETÖ hareketiydi. Bunu kafamızın bir tarafına koyacağız, bundan sonra ne yapacağız bunu düşüneceğiz." diyen Uğur, bunu bu şekilde bilmekte fayda olduğunu söyledi.

EVDEN BÜYÜK BİR MUTLULUK İÇİNDE ÇIKIYORUM

Orduda görevde olduğu süreçte yaşadığı bir operasyon anısını paylaşan Emekli Albay Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1999 yılında Ankara'da istihbarat grup komutanıyım. Sözde ışık eviyle ilgili arkadaşlar bir ihbar almışlar ve bölgeye gittik. Gidip gördüğümüzde kapıda Türk bayrağı üzerinde bir Mustafa Kemal Atatürk resmi, altında da Nutuk. İçeriye bir girdik 14-15 yaşında askeri okul öğrencileri. Bu çocukların ifadelerini aldığımızda bize dediler ki 'komutanım aslında biz hafta sonu maça gitmek istiyorduk, sinemaya gitmek istiyorduk fakat eve girdikten sonra evden çıkarken büyük bir mutluluk içinde çıkıyorum.' dediler.

ESRAR TOHUMU ÇIKTI

Bu benim dikkatimi çekti ve evde yeniden inceleme yaptık. Evde sigara dumanından kurtulmak için tütsüler yakılır, bu tütsüyü aldık ve yanıyordu. Bunu kriminala gönderdik, içerisinden esrar tohumu çıktı. Bunu kimse bilmiyor. FETÖ'nün ilgili olmadığı hiçbir melanet yoktur."

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNİN ARDINDA DA FETÖ VAR

2002 yılında öldürülen tarihçi ve yazar Necip Hablemitoğlu'nun ölümünün arkasında da FETÖ'nün olduğunu iddia eden Uğur, "Onu katlettiler. Çünkü 'Köstebek' diye bir kitap çıkaracaktı. Bu kitapta emniyet içerisine yapılanma var. Önce telefonla tehdit ettiler, sonra 'yakarız, yıkarız' dediler. Sonra 300 bin dolar teklif ettiler. Sonra da adamı çoluğunun, çocuğunun gözü önünde vurdular." diye konuştu.

Uğur, FETÖ'nün ikiye üçe bölünme taktiği uyguladığını savunarak, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Yapılan tüm girişimlere rağmen TSK'nın daha güçlü olduğunu belirten Uğur, "Yaralarımızı hemen sarmamız lazım. 15 Temmuz gecesinde bir baktım Çin'den, ABD'ye kadar bütün televizyonlarda itilen kakılan üniformalı subaylar. Hep bunları gösterdiler. Biz bu değiliz, kışlaların kapısında çöp kamyonları. Bu imajı yapmak isteyenlere de fırsat verilmeyecek." dedi.

Uğur, Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz günlerde 'İmralı tutanakları' isimli bir kitabının çıktığını, bu kitapta Abdullah Öcalan ve Fethullah Gülen'in arasındaki yakın ilişkinin de anlatıldığının altını çizdi.