BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.489,62
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in yeğeninden itiraf

Fethullah Gülen'le aynı ismi taşıyan, 2014 LYS'de usülsüzlük yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan yeğeni, Zaman Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "Kaçtı demesinler diye yurt dışı gezimi iptal ettim" dedi.

Abone ol

Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'in kardeşinin torunu olan Fethullah Gülen, üçüncü olduğu 2014 LYS'de usülsüzlük yaptığı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Hakkına soruşturma başlatılan yeğen Gülen, "İsmim ve ailem üzerinden algı operasyonu yapılıyor" dedi.

"SÖYLENTİLER ÇIKARMASINLAR DİYE..."

Fethullah Gülen, hafta sonu üniversitenin düzenlediği ve katılmak için kayıt yaptırdığı yurt dışı gezisine soruşturma haberlerinin çıkmasının ardından gitmekten vazgeçtiğini dile getirdi. Gülen, “Yurtdışına kaçtı şeklinde söylentiler çıkarmasınlar diye kalmayı tercih ettim” ifadesini kullandı.

"BAŞARILARIMDAN BAHSETMEK İSTEMİYORUM AMA..."

Zaman'dan Hasan Karalı'nın haberine göre, 2014 LYS'de usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmayı basından öğrendiğini söyleyen Yamanlar Koleji mezunu Fethullah Gülen, "isminin böyle bir soruşturma kapsamında geçmesine anlam veremediğini" belirterek, “Başarılarımdan bahsetmek istemiyorum ama 13 yıllık okul hayatımdaki başarılardan bir tek LYS'yi çekip çıkartarak soruşturma açılması hem benim hem de ailem ve öğretmenlerimin emeklerine haksızlık olur” dedi.