BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in yeğeni yalancı kardeşi inkarcı

Fethullah Gülen'in kardeşi Kutbettin Gülen ve yeğeni Ramiz Gülen yargı önüne çıktılar ve ifade verdiler. Kutbettin Gülen'in çalıştığı matbaada Zaman Gazetesi'ne abone olmayanları işten attığı iddia edildi. Yeğen Ramiz Gülen'in ise yalanını mahkeme ortaya çıkardı.

Abone ol

GAZİANTEP'te aralarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Ahmet Ramiz Gülen'in de bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. İzmir'de ise Gülen'in kardeşi yargı önüne çıktı.

Antep'te 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, terör örgütü yöneticiliği suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanıklar Ahmet Ramiz Gülen ve Ahmet Karayazı ile avukatları hazır bulundu.  Mahkeme Başkanı Melik Durmaz, sanıkların yakalandığı evin kapısının bir saatten fazla çalındığını, açılmayınca çilingir vasıtasıyla eve girildiğini hatırlatıp Gülen'e sordu "Sen neden kapıyı açmadın?".

Sanık Ramiz Gülen, "Ben de o saatte uyuyordum." dedi. Bunun üzerine Başkan Durmaz'ın, "Saat 18.30'da uyuyor muydun?" şeklindeki soru üzerine Gülen, üniversiteye sabah erken gittiğini bu nedenle erken uyuduğunu söyledi.

GÜLEN'İN YALANI ORTAYA ÇIKINCA...

Başkan Durmaz, sanığın önceki celse beyanında, "Zirve Üniversitesinde (KHK ile kapatılan) yaz okuluna gitmek için Gaziantep'e geldim ve 4 kredi için kayıt yaptırdım." dediğini hatırlatarak, YÖK'ten gelen yazıda Zirve Üniversitesine kaydının olmadığını açıkladı. Ramiz Gülen bunun üzerine, dersler başlamadan yakalandığı için kayda geçmemiş olabileceğini iddia etti.

AMCAMLA AMERİKA'YA GİDİNCE GÖRÜŞÜRDÜM

Başkan Durmaz, "Amcanla hiç telefonla ya da görüntülü görüşmedin mi?" sorusuna Gülen, "Hayır, telefonla ya da görüntülü hiç görüşmedim. Amerika'ya yanına gittiğimde görüşürdüm." cevabını verdi. İfadesinin ardından yerine oturan Ramiz Gülen'in yüzündeki teri sildiği görüldü. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FETHULLAH GÜLEN'İN KARDEŞİNİN DAVASI

Fetullah Gülen'in, "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan kardeşi Kutbettin Gülen'in yargılandığı davanın duruşması da İzmir'de görüldü. Kutbettin Gülen, tutuklu bulunduğu Denizli Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda sanığın avukatı da hazır bulundu. 

MATBAADA 3 GÜNDE BİR SOHBET

Tanık olarak ifade veren, FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan Çağlayan Matbaası'nın çalışanı G.A, sanık Gülen'in, matbaada müdür olarak çalıştığını ve işe alımlarda etkin rol aldığını söyledi. Matbaada haftada 3 gün mesai öncesi sohbet yapıldığını anlatan G.A, şunları kaydetti:

"Bu toplantılara katılmak zorunluydu. Bu toplantılara Kutbettin Gülen de katılırdı. Eğer çalışan, örgütle iltisaklı gazeteye abone olmak istemiyorsa adına hesap açılıyordu, bölüm amirleri parasını yatırıyordu. Abone olmak istemeyenlerin işten çıkarıldığını duymuştum. Aboneliği iptal etmek isteyenleri de ikna etmeye çalışıyorlardı."

Sanık Kutbettin Gülen ise matbaadaki işe alımlarla görevli olduğunu söyledi. Emekli olduktan sonra matbaada 5-6 ay danışmanlık yaptığını ileri süren Gülen, tanık G.A'nın, örgütle iltisaklı gazeteye abone olmak istemeyen çalışanların işten çıkarıldığı yönündeki beyanını reddetti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanmasına, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.