BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in sohbetine ne oldu?

Fethullah Gülen'in her hafta pazartesi günleri yayınlanan sohbeti bu hafta yayınlanmadı. Sebebini sağ kolu olan Osman Şimşek açıkladı.

Abone ol

Fethullah Gülen cemaatine mesajlar verdiği ve iktidarla kavgasını yürüttüğü Pazartesi sohbeti bu hafta yayınlanmadı. Pazar günü yapılacak seçimin arefesinde Gülen'in susmuş olması dikkat çekici oldu.

Herkul.org sitesinden yayınlanan sohbetin neden olmadığını sağ kolu Osman Şimşek attığı twitle açıkladı.

-"Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bu hafta bütünüyle duaya yoğunlaşıp sükûtu tercih ettiğinden maalesef yeni Bamteli neşredemeyeceğiz. "

Seçim haftasında Gülen'in böyle bir karar alması hayli dikkat çekici oldu. Fethullah Gülen genellikle seçimler öncesinde yayınlanan sohbetleriyle cemaatinin oyuna yön veriyordu.

CEMAAT OYUNU KİME VERECEK?

Gülen'den sohbetler aracılığıyla mesaj gelmeyince 1 Kasım seçimlerinde cemaatin oyunu kime vereceği daha büyük merak konusu oldu. Bu konuda şimdiye kadar sadece Zaman Gazetesi yazarı Ali Bulaç'tan bir mesaj geldi. Bulaç geçen hafta kaleme aldığı yazıda oyunu kime vereceğini şu satırla ilan etti;

-"Bugüne kadar -2011 seçimleri hariç- katıldığım her seçimde oyumu Milli Görüş partilerine verdim. MSP, RP, FP, SP. 2011'de oyum AK Parti'ye gitti. Sandığa gidersem yine SP derim".