BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in pişkinliği Rus elçi için mesajında...

Fethullah Gülen örgütünün üyesi olan polis tarafından vurulan Rusya büyükelçisi için utanmadan taziye yayınladı. Mesajında arsızca FETÖ'cü polisler için bakın ne dedi?

Abone ol

RUSYA büyükelçisi Ardrei Karlov'un öldürülmesinde tüm bulgular Fethullah Gülen ve örgütünü işaret ederken o yayınladığı mesajla pişkinlikte yeni bir kademe atladı. 

Pensilvanya'daki çiftliğinden Rus elçi için 'taziye' mesajı yayınlayan FETÖ örgütü lideri Gülen, 'saldırıyı lanetlediğini' söyleyerek Rusya'ya ve elçinin ailesine başsağlığı diledi.

Katil Mevlüt Mert Altıntaş, FETÖ dersanesinde eğitim almış, FETÖ'den soru çalma soruşturması şüphelisi ve yine FETÖ'den bir ay açığa alınmış bir çevik kuvvet polisi. Dayısı da FETÖ dershanesi sahibi bir isim.

Rus Büyükelçisi Andrei Karlov'un öldürülmesi olayı için 'terörist saldırı' ifadesini kullanan Fethullah Gülen "Failleri kim ve gerekçesi ne olursa olsun hiçbir terörist eylem tecviz edilemez. Bütün vatandaşlarımızın ve dünya kamuoyunun beklentisi bu saldırının arka planının aydınlatılması, saldırgana yardım eden, zemin hazırlayanların tespiti ve bir daha böyle bir saldırı olmaması için gereken her türlü tedbirin alınmasıdır" diye yazdı. 

ARSIZCA YAZDIĞI SATIRLAR

Fethullah Gülen açıklamasında katil kendi örgütüyle bağlantılı değilmiş gibi bir de FETÖ'cü polislerin görevlerinden alınmasını eleştirdi. Açıklamasındaki o satırlar şöyle; "Gerek ülke içinde gerek dışında bir çok uzman, Türkiye'de 2014 yılından beri uygulanan siyasi cadı avı neticesinde bir çok terörizm uzmanı polisin ilgisiz görevlere sürülmesi, görevden uzaklaştırılması ve hapsedilmesi neticesi oluşan güvenlik zafiyeti defaatle işaret ettiler. Bir milleti temsil eden elçiye arkadan yapılan bu menfur saldırı on binlerce masun insanın hayatını kaybettiği ve milyonların mülteci durumuna düştüğü Suriye yangınına körükle gitmek hükmündedir."

Gülen 'taziye' mesajının finalinde ise 'umuyorum ki Türk Rus hükümetleri ve uluslararası camia bu menfur saldırıyı bir fırsata dönüştürür ve Suriye krizinin en kısa zamanda barışçı bir şekilde çözülebilmesi için çabalarını hızlandırır' dedi.