BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'in gerçek adı ne? Manası olmayınca...

Fethullah Gülen diye biliyorduk meğerse adı da farklıymış. 'H' harfi olmadan Fetullah çıktı ismi. Fetullah olunca bir manası yok. Nüfus kağıdında annesinin ismi de farklı deniliyor.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - Fethullah Gülen'in adı gerçekte ne? Fet(h)ullah mı Fetullah mı? Bugüne kadar tüm kamuoyu onu 'Fethullah' diye biliyordu. 'H' harfi olmadan Fetullah diye yazıldığında avukatları aracılığıyla düzeltme yollardı.

Ortaya çıktı ki Fethullah diye bildiğimiz adamın adı gerçekte 'Fetullah'mış!

Peki ne farkeder diyeceksiniz?
Nihayetinde fark sadece bir 'H' harfi. Bunun için gelin iki ismin manasına bakalım.

Fethullah diye yazılınca "Allah’ın fethi, dinin açılması, yaşamaya başlamak, Allah’ın nusreti' gibi 'yücelik atfeden' manalara geliyor.

Fetullah yazıldığında ise hiçbir anlam ifade etmiyor. Hatta 'yok' hükmünde...

SÜREKLİ DÜZELTME YOLLATIYORDU

Gülen de bu yüzden kimliğinde gerçek ismi Fetullah olmasına rağmen  Fethullah adının kullanılmada ısrarcıydı. Bunun için medyaya sürekli düzeltme bile yolluyordu. Bugüne kadar kimse kimliğine bakmayı akıl etmediğinden de herkes bu düzeltmeye kandı.

fethullah gülen mi fetullah mı manası ne nüfus kağıdı kimliği
Fethullah Gülen'in pasaport istek formunda da isim hanesinde FETULLAH yazıyor. Gülen'in ABD'ye gittiği pasaportta da adı Fetullah olarak geçiyor. Formu 1986 yılında kendi el yazısıyla şahsen doldurmuş.

ANNESİNİN GERÇEK ADI NE?

Yukardaki pasaport istek formunda yer alan annesinin isim hanesinde yazan ada da dikkatli bakın! Formda oraya RABİN ismi yazılmış. Peki Fetullah Gülen'in annesinin adı gerçekte ne?

Sahibi olduğu dönemde Zaman Gazetesi'nde sırf buna özel 'kökenleri' diye bir haber yaptırılmıştı. O haberde babasının adı Ramiz, annesinin ismi ise Refia olarak yazılmıştı. Peki RABİN neyin nesiydi? Bu da muamma...



FETHULLAH'A 'H' DEN SONRA BİR DE 'M' EKLEDİ
Fetullah Gülen ismine son dönemde de M harfini eklemişti. “Sonsuz Nur” kitabıyla ilgili verilen ilanlarda adı, “M. Fethullah Gülen” diye geçiyordu. Zaman “gazetesindeki” Kürsü sayfasında da ismi
“M. Fethullah Gülen” diye değiştirilmişti. Bu “M”nin açılımı neydi; “Mehmet” mi, “Muhammed” mi? Yoksa 'Mehdi' mi?

AİLE KÖKENİ NEDİR?

Fetullah Gülen 2014 yılında kökeniyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılınca Zaman Gazetesi'nde bunun için hususi bir haber yaptırmıştı. 'Hocaefendinin kökleri nereye dayanıyor?' başlığıyla yayınlanan haberde kökenini baba tarafından Seyyit Hamza Efendi'ye anne tarafından ise Pasinler ilçesinden Molla Ahmet'e dayandırmıştı.