BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'i Mehdi ilan eden hakim ortalığı karıştırdı

FETÖ üyesi çıkan Hakim İlhan Karagöz'in aldığı karar 'bu nasıl olur' dedirten cinsten olmuştu. Gülen'i 'Mehdi' ilan eden Karagöz kendisini de Mehdi'nin yardımcısı olarak tutanaklara geçirtti.

Abone ol

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'i, mahkeme kararıyla “mehdi” ilan eden, Hz. İsa'nın Gülen'in arkasında namaz kılacağını kararında belirten İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi İlhan Karagöz'ün verdiği karar, Yargıtay'ın da görüşü alındıktan sonra “yok” hükmünde sayıldı.

“Balyoz Davası”nın bazı avukatları, bu davanın başlangıcındaki bilirkişilerin görevlerini kötüye kullandığı iddiasıyla haklarında suç duyurusunda bulunmuş, bunların cezalandırılmasını istemişti.

HAKİMİN ALDIĞI SKANDAL 'MEHDİ' KARARI

Darbe girişiminden 11 gün önce 18. Asliye Ceza Hakimi İlhan Karagöz, şikayetçilerin avukatlarının haberi olmadan duruşma gününü öne aldı, konuyla ilgisi olmamasına rağmen şu kararı verdi:

-“Asa'yı Musa, Fethullah Gülen Hoca ile birlikte ortaya çıkacak ve daha sonraki süreçte de Hz. İsa Aleyhisselam dünyaya gelecek ve Mehdinin arkasında namaza duracak.

-Ben de herhalde bu kararımla Ceh-Cah (Mehdinin ikinci adamı) oluyorum.”

DARBEDEN TUTUKLANDI

Kararı veren hakim İlhan Karagöz, darbe girişiminden sonra tutuklanan hakimler arasında yer aldı. Kararın Yargıtay tarafından mı bozulacağı ya da nasıl bir işlem yapılması gerektiği konusunda Yargıtay'dan görüş istendi. Mahkemenin yeni hakimi Hakan Özer kararı yok hükmünden saydı.