BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
HABER /  MEDYA

Fethullah Gülen'e taziye bulundum çünkü...

Fethullah Gülen'e kimlerin taziyede bulunduğunu soran Ahmet Hakan'a yanıt Ertuğrul Özkök'ten geldi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, herkes kaçarken Fethullah Gülen'e neden taziyede bulunduğunu köşesinde yazdı

İktidar ile kavgalı olan cemaatin tepesindeki isme verilen taziyelerin sayısında dikkat çekici bir düşüş yaşanıyor. Kardeşi Seyfullah Gülen'in ölümü sonrası Gülen'i kimler aradı?

İşte bu duruma dikkat çeken Ahmet Hakan, dünkü yazısında "Acaba kimler taziyede bulundu..." diye sormuştu. 

O GÜN O KALABALIKTA YOKTUM

Bu soruya cevap veren aynı gazetenin yazarlarından Ertuğrul Özkök, yazısında "Aynı yolda kol kola yürünen, aynı yağmurda ıslanılan günlerdi. Gülen ameliyat olduğunda geçmiş olsun kuyruğuna girenlerin listesi, bir gazetenin iki sayfasını dolduracak kadar kalabalıktı. Bir başsağlığı izdihamı yaşanmıştı. O gün o kalabalıkta yoktum...  Ama bugün bu tenhalıkta varım... " diyor.

Ahmet Hakan sormuştu

Geçen hafta kardeşi Seyfullah Gülen'i kaybeden Fethullah Gülen'e taziye mesajı gönderenler listesinde kimler var? Ahmet Hakan sordu.. Okumak için tıklayın..

Neden taziye verdiğini ise Özkök, böyle açıklıyor:

"Gripten yatarken Ekrem Dumanlı'nın "Alimler ve Zalimler" kitabını okudum.
Kitabı gönderdiği için teşekkür etmek için Ekrem Dumanlı yı aradım. Amerika'da Fethullah Gülen in yanındaydı. Dumanlı dan başsağlığı dileğimi iletmesini istedim.

Herkes kaçarken ben niye taziyede bulundum...
ÇÜNKÜ: Ölümün geçici de olsa bazı duyguların parantez içine alınması gereken bir duygu iklimi yaratması gerektiğine inanıyorum.
ÇÜNKÜ: Mahkemeleri başlamamış, doğruluğu kanıtlanmamış, bağımsız mahkemeler tarafından hükme bağlanmamış iddialar nedeniyle insanların böyle en duyarlı zamanlarında yalnız bırakılmaması gerektiğine inanıyorum.
ÇÜNKÜ: Bir yerden emir alarak harekete geçen robotlaşmış kalabalığın parçası olmak istemiyorum."