BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  MEDYA

Fethullah Gülen'e Allah rahmet eylesin

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Başbakanlık'ta yaşanan "Fethullah Gülen ölmüş" skandalını köşesine taşıdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Bülent Arınç'a "Gülen ölmüş" sorusunu soran Nevin Çelik'in yaratabileceği kargaşayı köşesine taşıdı.

Bülen Arınç'ın boş bulunup "Ölülerin arkasından iyi konuşmayı, hayırla anmayı emreder bizim dinimiz. Allah rahmet etsin, mekânı cennet olsun" demesi durumunda ortalığın karışacağına işaret eden Akif Beki, şöyle devam etti: "Bir düzine haber kanalı canlı veriyor. Ne fırtınalar kopardı ekran başında, düşünebiliyor musunuz? Haberin şoke edici etkisiyle Cemaat tabanında yasşanacak çalkantıyı, duygu fırtınasını..."

Akif Beki'nin 'Kim sorduya gidiyordu Arınç' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Gülen ölmüş, bilginiz var mı" diye sordu bir muhabir.
Pazartesi akşamı, Bakanlar Kurulu'ndan sonra düzenlenen mutat basın toplantısında cereyan etti hadise.
Hükümet Sözcuüsü Bülent Arınç, boş bulunabilirdi, hazırlıksız yakalanabilirdi... Şaşalamaktan, bocalamaktan ya da bozuntuya vermek istememekten dolayı usulen bir şeyler söylemeye kalkabilirdi. "Ölülerin arkasından iyi konuşmayı, hayırla anmayı emreder bizim dinimiz. Allah rahmet etsin, mekânı cennet olsun" filan bile dese seyreyle gümbürtüyü...
***
Bir düzine haber kanalı canlı veriyor. Ne fırtınalar kopardı ekran başında, düşünebiliyor musunuz? Haberin şoke edici etkisiyle Cemaat tabanında yasşanacak çalkantıyı, duygu fırtınasını...
Gerçek anlaşılıncaya dek kısa süreli bir heyecan ve dalgalanma yaşanacağı kesindi. Ama gerçek anlaşıldıktan sonra da olay kapanmayacak, spekülasyon ve tartışmaların önü alınamayacaktı.

Neyse ki Bülent Arınç, uzun yılların verdiği kürsü hatipliği tecrübesiyle ucuz atlattırdı. Basiret gösterip ustaca savuşturdu provokasyon ayarlı bu soruyu, pusuya düşmedi.

Fakat Arınç'ın kim sorduya gitmemiş olması, maruz kaldığı bomba tesirli sorunun 'sahibi meçhul' kalma potansiyelini ortadan kaldırmıyor. 

İŞTE BAŞBAKANLIK'TA YAŞANAN O ANLAR!