BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'e 10 bin lira tazminat

Fethullah Gülen ilahiyatçı Ahmet Keleş aleyhine açıtığı davadan 10 bin lira kazandı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Fethullah Gülen, Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş'e açtığı tazminat davasını kazandı.

Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada Ahmet Keleş Fethullah Gülen'e 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Keleş, "Fethullah Hoca hata ettim demez asla pişman olmaz asla tövbe etmez" demişti.

'F Gülen Avukatları' adlı Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dile getirdiği gerçek dışı iddialar nedeniyle Ahmet Keleş aleyhine manevi tazminat kararı verildi" dendi:

ekran-resmi-1436-02-09-12.51.22-pm.png

Gülen Cemaati'nde 25 yıl kalan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Keleş geçen Nİsan ayında Cemaat'le ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE NELER OLUYOR?

17 Mart'ta Türkiye'de önemli bir konuya parmak bastım çünkü 25 yılımı verdiğim bir yapıydı. Bu vesileyle Star gazetesinde, Dicle Üniversitesi'ndeki önemli bir soruna parmak bastım çünkü ben sadece Dicle Üniversitesi öğretim üyesi değlim, aynı zamanda 2008 yılında ilk defa rektör atanan şu anki rektörümüz Ayşegül Jale Saraç Hanımefendi'nin ilk atadığı genel sekreteriyim ben. Yola beraber çıktık, rektör atandı, beraber çalıştık ve süreci beraber yaşadık ve ben 8 ay sonra paralel yapılanmaya hızlı bir şekilde başlamalarından sonra ve bazı başka gerekçelerle görevimden istifa ettim ve öğretim üyeliğine döndüm.

PARALEL YAPI FEDAİ YETİŞTİRİYOR

O günden beri bu üniversiye hız kesmeden, tam gaz paralel yapıda o kadar ileri boyutlara ulaştılar ki bu üniversitenin artık normal bir üniversite olmaktan çıkıp paralel yapının fedai yetiştirdiği ve burada yetişen insanların ülkenin altını oyan ve 17 Aralık'ta da ortaya çıktığı şekilde o kirli darbenin bir bakıma beyin takımını oluşturan bir yapıya dönüştüğünü ifade etmek için 'kandil' ifadesini kullandım ki bu doğrudur.

KANDİL BENZETMESİNİ HAK EDİYORLAR

Bu öyle korkunç bir yapı ki bütün varlıklarıyla, bütün öz benlikleriyle kendilerini teşkilata adamış ve onun hedefleri ve gayeleri uğruna üstlendikleri misyonu yerine getirmekten çekinmeyen ve her platformda bunu uygulamaya koyan bir yapıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla burada yetiştirdikleri insanları başka yerlere transfer etmeleri, orada militan gibi yetiştirmeleri bakımından Kandil benzetmesini fazlasıyla hak ediyorlar.

FETHULLAH GÜLEN ASLA TÖVBE ETMEZ!

A Haber'de yayımlanan Deşifre programına Nisan ayında katılan Ahmet Keleş, Gülen'in bir pişmanlık içinde asla olmadığını söyledi. Keleş "Fethullah Hoca tövbe etmez. Çünkü onu vakılan bu haliyeti ruhiyetidir. Bu zat meşruiyetini kendinden alıyor. Sınırları kendisi koyar. Onun için siz sınır koyamazsınız" dedi.

GÜLEN, İSLAM DIŞI REFERANSLAR KULLANIR

Prof. Dr. Ahmet Keleş, Gülen yapısının örgütten ileri bir yapılanma olduğunu ileri sürdü. Keleş "Fethullah Gülen'in kullandığı referanslardan sadece biridir İslam. Çünkü tabanı Müslümanlardır. Gülen çok farklı referanslar kullanır" diye konuştu. Keleş, Gülen yapılanmasının örgüt çete yapılanmasından daha derin ve tehlikeli olduğunu iddia etti:

- Milletimizin (yerel) seçimlerde göstermiş olduğu sağduyuya, ülkenin başbakanına sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Bu çok önemli bir mesajdı. Bu ülkenin öyle kolay kolay yıkılamayacağını göstermiş oldu.

- Cemaatin üzerinden kirli mesaj yayanlar halkın verdiği tepkiden sonra şimdi yeni hamleler hazırlıyorlar.

- Bu taban isterse Fethullah Gülen'in kendi kulağını kendine çektirir. Bu ülke hala nasıl bir tehlikede olduğunu bilmiyor.

- Fethullah Hoca hata ettim demez asla pişman olmaz asla tövbe etmez.

- Fethulah Gülen'in referansı İslam değildir. Bir çok araç kullanıyor. Bunlardan biri İslamdır.

- O meşrutiyetini kendisinden alıyor.

- Türkiye tarihinin en büyük tehlikesiyle karşı karşıyadır.

- Siz çete ve örgüt derken sorunu küçültüyorsunuz.

- Bunlar incirin çekirdeği bile değil. Bu millet uyanıyor. Sadece sınır boylarından değil evlerinden sokaklarından tüm birimlerinden işgal ediliyor. İçerden ele geçirildiğinden bahsediyorsunuz. Okullardan, üniversitelerden, dışişlerinden, ordudan ele geçirildiğinden bahsediyorsunuz.

- Ben bu ülkede başımı yastığa koyduğumda nasıl uyanıcağımızdan endişe ediyorum. Tehlike hiç geçmedi. Hatta biz problemlerle ilgili doğru adımlar atamazsak bu tehlike daha da büyüyebilir.

- Hukuki süreç başlatılmalıdır. Cemaatin üst operasyon kadrosu bir daha operasyon yapamayacak şekilde bitirilmelidir. Bu el kırılmalıdır, kelepçelenmesi gerekir. Bu elin tabanı kullanması engellenmelidir.

- Benim abimi konuşturarak beni itibarsızlaştırmak istiyorlar. Benim abim konuşamaz. Abimin konuştukları onun sözleri olamaz. Sıkıştırıyor, onaylatıyorlar.

- Ben Ahmet Keleş'im. Sözleri olan bana söylesin. Bana söyleyeceği sözü olana hazırım.