BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,79
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den yakalama kararına itiraz

Taşhiye Soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen'in avukatı kararın kaldırılması için itirazda bulundu.

Abone ol

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Fethullah Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararına itiraz etti.

İstanbul 1. Sul Ceza Hakimliği'ne yapılan itiraz başvurusunda Gülen hakkında çıkarılan 'yakalama kararı'nın kanuna aykırılık teşkil ettiği dile getirildi. 

"Yakalama emri düzenlenmesini gerektirecek kanuni şartlar yoktur" denilen itiraz dilekçesinde, Fethullah Gülen'e "adresi belli olmasına karşın" savcılık çağrısı yapılmadan yakalama kararı çıkarıldığı yazıldı. 

Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararında 'Kendisine ulaşılamama' gerekçesinin kullanılmasının da 'görevi kötüye kullanma' olduğu ileri sürüldü.

TAŞHİYE OPERASYONUNA İTİRAZ

Dilekçenin 'Esasa ilişkin itiraz' bölümünde ise kamuoyunda Taşhiye Operasyonu olarak anılan operasyonun hukuki dayanaklarına itiraz edildi ve şu yorum yapıldı:

"Derdest olan bir davanın delilleri üzerinden yeni bir soruşturma başlatmak hukuk dünyasında bu güne kadar hiç olmamış, bundan sonra da hiç karşılaşılmayacak bir durumdur."

Dilekçede Taşhiye Soruşturması'yla ilgili şu itirazlarda bulunuldu:

"... Soruşturma dosyasında; Örgüt yöneticisi olmak suçundan yargılananlara ilişkin tahşiye yahut başka bir adla örgüt üyeliğine dair herhangi bir soruşturma yokken soruşturmaya başlanması eleştirilmiş ve suçlamanın kanıtı olarak sunulmuştur. Müvekkilim ya da diğer zanlılarla ilgili bir örgüt tespiti ya da soruşturması mı var ki o insanlar masum müvekkilim suçlu kabul edilmekte,

CUMHURBAŞKANI MEYDANLARDA...

Daha önceden adları, eylemleri ve görüşleri ile terör örgütü olarak kabul edilmeyen ve bu yönde bir tespit bulunmayan grup hakkında müvekkilimin sohbetinden sonra soruşturma başlatılmış olması dikkat çeken bir husus olarak nitelendirilirken, İsimleri, eylemleri ve görüşleri ile terör örgütü olarak kabul edilmeyen müvekkilim ve camia mensupları ile ilgili Cumhurbaşkanı tarafından meydanlarda ve televizyonlarda müvekkilimi ve camia mensuplarını örgüt olarak ilan ettikten sonra haklarında soruşturma başlatılması dikkat çekici bir husus olarak değerlendirilmemektedir. Oysa, ikisi arasında mantık itibariyle bir fark bulunmamaktadır."

AKIL VE İZANDAN YOKSUNDUR

Müvekkilimin internet sitesinde yayınlanan konuşması ile Tahşiye Grubu’na yapılan operasyon arasında illiyet bağı kurmak akıl ve izandan uzak bir yaklaşımdır.


 Merkez Bankası faiz indirimi faizler yarım puan düştü