BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,85
ALTIN 2.479,84
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den tazminat davası!

Fethullah Gülen'in avukatı Ak Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun Fethullah Gülen hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle tazminat davası açtı.

Abone ol
KOCAELİ Büyükşehir Belediye başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu'nun, bir süre önce Fethullah Gülen hakkında, "Son gelişmeler bize şunu gösterdi ki ABD'nin yetiştirdiği bir Lawrence'tir. İhanetin başıdır" açıklaması nedeniyle, Gülen'in avukatları 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir süre önce kentteki yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen'i Osmanlı İmparatorluğuna karşı yürütülen Arap ayaklanmasınde kışkırtıcı rol oynayan İngiliz casusu Lawrence'a benzeterek, "Fethullah Gülen bir Lawrence'tır. Osmanlı İmparatorluğu ile Arap dünyasının arasını açan Lawrence vardı. Müslüman kılığında Arabistan'da dolaştı. Osmanlı İmparatorluğu ile Arap dünyasının arasını nasıl kopartırım çalışmaları içerine girdi. Lawrence'ı İngilizler yetiştirmişti. Bugün de yaşananlar aynı durumdur, başka bir şey değildir. Doğrudan doğruya bir ihanettir. Bunları temizleyeceğiz. Bunlar artık deşifre oldular, temizleneceklerdir. Devletin memuru devlete bağlı olur. Elde ettikleri bilgileri ABD, İsrail, İngilizlere veriyorlar" dedi.

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hakkında 'mesnetsiz iddialarla husumet ve kuşku doğurucu ifadeler kullanılmak' iddiasıyla Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 50 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldı. Fethullah Gülen'in kişilik haklarına açık ve ağır saldırıda bulunulduğunu belirtti.