BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den suç duyurusu!

Fetullah Gülen, hakkında yazılan 'Protestan Kur'an' adlı kitaba suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Muammer Karabulut tarafından Fetullah Gülen hakkında yazılan ''Protestan Kur'an'' adlı kitap, mahkemelik oldu. Gülen'in şikayeti üzerine, Karabulut hakkında ''Hakaret'' iddiasıyla, 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Karabulut, bir süre önce Tanyeri yayınlarından çıkan kitabında, Fetullah Gülen'in ''Askerliğini yapmadığı, Diyanetin sınavına girerken yaşını büyüttüğü, 12 Eylül ihtilaline zemin hazırladığı, Demirel, Ecevit, Erbakan ve Türkeş'in siyasi yasaklarının kaldırılmasına karşı çıkarak nurcuların hayır oyu vermesini sağladığı, okullarının CİA ve MİT kontrolünde olduğunu'' öne sürdü.

GÜLEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gülen'in Avukatı Nurullah Albayrak da suç duyurusunda bulundu ve ''Toplumun tüm kesimleri arasında hoşgörü ve dialoğu tesis etmek için adeta canhıraş feryat eden müvekkilimin, kişilik haklarına zarar vermek suretiyle, haksız ve insafsız yayınlar yapılmaktadır. 70 yaşını aşan 55 yıldır halkın içinde olan ve hiçbir mahkumiyeti bulunmayan bir insan hakkındaki mesnetsiz suçlamalar, insaf, mantık, vicdan ve hukuk anlayışıyla izah edilemez bir davranıştır.'' dedi.

KARABULUT DA GÜLEN'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Ankara Cumhuriyet Savcılığına ifade veren yazar Muammer Karabulut ise, kitaptaki bilgilerin tümünün doğru olduğunu savunarak, Anayasa'da yer alan ''Düşünce ve kanaat hürriyetini kullandığını'' savundu. Karabulut, ''Kendisini farklı bir dini topluluk ya da sosyal sınıf yerine koyarak suç işlediği gerekçesiyle'' Gülen'den şikayetçi de oldu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ahmet Cemal Gürgen, yazar Muammer Karabulut hakkında ''Hakaret'' suçundan dava açarken, ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği'' iddiası için ise takipsizlik kararı verdi. Karabulut'un yargılanmasına, Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak.