BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den olay muta nikahı açıklaması

Fethullah Gülen, bugün yayımlanan sohbetinde Muta nikahını eleştirdi, "Fuhuş karşısında, insaniyesini bir yönüyle kaldırıp atmış ve yenik düşmüş insanlar" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Fethullah Gülen son sohbetinde sık sık ağladı. Uzun zaman sonra bu kadar ağladığı görülen Fethullah Gülen, makam tutukusu ve muta nikahını eleştirdi.

Fethullah Gülen, "Pek çok kimseyi insî cinnî şeytanların ağlarına düşüren insanın mahiyetindeki makam tutkusu, bohemlik, korku ve tama gibi boşluk ve zaaflar mutlak şer midir? Bunların götürüleri olduğu gibi getirilerinden de bahsedilebilir mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

FUHUŞ KARŞISINDA YENİK DÜŞMÜŞ!

(...) Muta nikahını böyle değerlendirebilirsiniz. Bohemliğe kurban gitmiş insanlar bunlar. Bakın kafir değil bu insanlar. Fakat bir tane günahı hafife almış. Fuhuş karşısında, cismani, beşeri, garizehi beşeri, cismani hayvaniye karşısında insaniyesini bir yönüyle kaldırıp atmış ve yenik düşmüş insanlar. Allah muhafaza buyursun. Allah maruz bırakmasın bizi birbirimize mahcup etmesin. Bohemlik kurbanı insanlar demektir bunlar. Bohemlik günümüzde çok tehlikeli bir şey. Makam tutkusu olanlar ve bohemliğe düşenler insanlığını yitirmiştir. 

İŞTE GÜLEN'İN O SÖZLERİ...