BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den Marmaray'a övgü

Hükümet tarafından gerçekleştirilen ve asrın projesi diye anılan Marmaray'a Fethullah Gülen'den övgü.

Abone ol

Kalbindeki ritim bozukluğu sebebiyle 12 saat hastanede müşahede altında kalan Fethullah Gülen ara verdiği sohbetlerine yeniden başladı. Kendi nabzından hareketle toplumdaki aritmiden söz açan Gülen, Marmaray'dan da övgüyle bahsetti.

Herkul. org'da yayınlanan sohbetinde, öncelikle toplumdaki problemlerin çok iyi teşhis edilmesi ve sonra da en uygun tedavi yoluna gidilmesi gerektiğini söyledi. Ziya Paşa'nın "Bil illeti kıl sonra mudavata tasaddi / Her merhemi her yaraya derman mı sanırsın!” sözünü hatırlattı. İster teşhis isterse de tedavi sürecinde başkalarının mülahaza ve mütâlaalarına da değer vermenin önemini anlattı, üslup meselesine dikkat çekti.

Olaylara sadece bir yanları itibariyle ve karamsarlıkla bakılmamasını isteyen Fethullah Gülen Hocaefedi, pozitif istikametteki değişimlerin kolay olmayacağını, tamirin zor olduğunu, hatta restorasyonun ilk inşaya nispetle daha fazla zaman alacağı uyarısını yaptı.

MARMARAY ÖVGÜSÜ

Sohbetinde Marmaray'ın açılışından övgüyle bahseden Gülen, "Dinin yarısı insaftır; insaf dinin yarısıdır. İnsaflı olmak lazım. Doğruyu doğru kabul etmek, doğruyu alkışlamak ve onu realize eden insanları aşklandırmak şevklendirmek lazım. Küçük bile olsa pozitif her şeyi alkışlamak ve o işi yapan insanları yüreklendirmek, dahasını yapmaya sevk etmek lazım.” ifadelerini kullandı.

"Abdülaziz cennet mekanın düşündüğü şeydi" diyen Gülen "Amerika bile ondan sonra yapacağı şeyi yaptı" yorumunu yaptı. İnsanların sorgulanmaktan hoşlanmadığını ve tenkitleri hazmedebilecek insan sayısının çok az olduğunu hatırlatan Fethullah Gülen, meseleleri yüze çarpar gibi sunmamak lazım geldiğine, hatta güzel bir projeyi teklif ederken bile başkalarının hissiyatını hesaba katıp gerekirse onu farklı birinin eliyle/dilliyle ortaya koymak ve böylece hakkın hatırını hep âli tutmak gerektiğine vurguda bulundu.