BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den Hüseyin Gülerce'ye ağır yanıt

35 yıl Gülen Cemaati'ne hizmet eden ve 17 Aralık sürecinde cemaatle yollarını ayıran Hüseyin Gülerce'nin açıklamalarına Fethullah Gülen'den ağır yanıt geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Fethullah Gülen, herkul.org'de yayınlanan son sohbetinde "Cemaat bitti" diyen Hüseyin Gülerce'ye yanıt verdi.


Gülen, "Günümüzde bazı safderun kimseler 'Filanları bitirdik!' diyorlar. Hikaye.. o hikayeyi siz çocukları uyutmak için, beşiği sallayarak, ninni diye söyleyin” dedi.

Gülen'in “Fırtınalar Karşısında Savrulanlar ve Elif Gibi Dimdik Duranlar” başlıklı yeni sohbeti herkul.org'de yayınlandı. Gülen sohbetinde eski yol arkadaşı Hüseyin Gülerce'ye isim vermeden yanıt verdi. Hafta sonu Hürriyet'en Ahmet Hakan'a özel röportaj veren Hüseyin Gülerce, "Cemaat bu savaşı kaybetti, bittiler, ama bitmemiş gibi davranıyorlar" demişti.

Gülen'in son sohbetinde ucu Gülerce'ye uzanan o açıklamalarının öne çıkan bölümleri şöyle:

HİKAYE, NİNNİ...

Allah Rasûlü’nün yolunda olan insanların falanın filanın “bittiler” demesiyle bitmeyeceklerine de değinen Hocaefendi, “Günümüzde bazı safderun kimseler “Filanları bitirdik!” diyorlar. Hikaye.. o hikayeyi siz çocukları uyutmak için, beşiği sallayarak, ninni diye söyleyin” dedi.

hüseyin gülerce fethullah gülen.jpg 
35 yıl Gülen Cemaati'ne hizmet eden Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in 'sağ kolu' olarak anılıyordu. 

ALGI OPERASYONLARININ AMACI ÜMİTLERİ KIRMAK

Bazen husumete kilitli kimselerin hasım saydıkları insanları kasden sürekli darbelediklerini ve böylece onların ümitlerini kırmaya çabaladıklarını vurgulayan Gülen, günümüzdeki “algı operasyonu”nun da amacının bu olduğunu ileri sürdü. 

MÜNAFIK İŞİDİR

“Mü’min sadece Allah karşısında eğilir. Hadiseler ne kadar şiddetli gelirse gelsin, fırtınalar ne kadar şiddetli eserse essin, inanan insan katiyen sarsılmamalı. O yeryüzünde emniyet ve güven insanıdır, sarsılırsa, yeryüzünde emniyet ve güven sarsılmış olur. Gönlünü ona bağlamış ve ona güvenmiş olanlar da sarsılırlar.

Şöyle böyle tehlikeli anlarda yer değiştirme işi münafık işidir. Siz üç, dört, beş sene bir heyetle beraber oturmuş, kalkmış, belki aynı sofrayı paylaşmış, aynı bardaktan çay içmiş, aynı tabağa kaşık çalmışsanız şayet, hâlâ onları on-yirmi sene içinde tanımamışsanız, onu -müsaadenizle, kelime çirkin, bağışlar mısınız- ahmaklığınıza veriniz. Yok o süre zarfında sizin içinizde bir tereddüt hâsıl edebilecek bir tavırları, bir davranışları olmadıysa şayet, siz kendi kendinize bir hadise karşısında yol değiştiriyorsanız -rica ederim- onu da nifakınıza veriniz!”

DEMAGOJİLERLE...

Yaptıkları hatanın sonucunda hiss-i nedâmetle karşınıza çıkan, bir kısım demagojilerle kendilerini mazur göstermeye çalışan o insanlara da samimi sinenizi açın. ‘Gel kardeşim, seni de kucaklıyorum!’ deyin. Bugün bütün kötülükleri yapanlara, her gün levsiyât kusanlara, salya atanlara, etrafa zift savuranlara karşı siz okunuzun ucuna bir tane gül takın, yayınızı gerin, onlara gül fırlatın.”