BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den hükümete rüşvet göndermesi

Fethullah Gülen, son sohbetinde iktidar partisine rüşvet tartışması üzerinden gönderme yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İsim vermeden hem iktidarı hem de Diyanet'i eleştiren Fethullah Gülen, 'devlet adamlarına rüşvet değil hediye verildi' savunmasına tepki gösterdi.

Bugün Herkul.org sitesinde yayınlanan son sohbetinde Gülen, üstü kapalı Diyanet'i hükümetin uydusu olmakla suçladı.

Türkiye'de namazın doğru kılınmadığını söyleyen Gülen, cemaati eğitmesi gereken Diyanet'in güncel meselelerle ilgili konularda hutbe okuttuğunu savundu. İşte Gülen'in tartışma yaratacak o sözleri:

"İnsan namazda namazlaşması lazım. Namazın içinde namazın dışındaki her şeyden sıyrılması. Kıvrım kıvrım olma secdede efendimize mahsus bir keyfiyet. 

AKTÜEL HUTBELER OKUTTURULUYOR

Türkiye'de çok namaz doğru kılınmıyor. Camilerde. Verip veriştirmek şeklinde oluyor. Bu da imama vaize, müezzine, Diyanet İşleri teşkilatına düşüyor. İşin dinin ruhuyla alakalı bir şey söylemekten daha ziyade aktüaliteyle alakalı hutbeler okutturuluyor.

DEVLET ADAMLARININ ALDIĞINA RÜŞVET DENİR Mİ DENMEZ Mİ?

Devlet adamlarının aldığına rüşvet denir mi denmez mi? 'Hizmet ediyorlar, ne biliyorsunuz rüşvet olduğunu belki hediyedir' filan. 'Günaha giriyorsunuz başınızda kim olursa olsun ona itaat edin' filan. Sanki esas mevzular bunlarmış gibi. Din esası anlatılacağına bu türlü şeylerle hipnozlaştırılıyor insanlar. Evet maalesef.  "