BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den eylemcilere cevap

Fethullah Gülen'in evinin önünde protesto için başlatılan çağrıya açıklama geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Fethullah Gülen’in söyleşilerinin de yer aldığı internet sitesinde protesto düzenleneceği ile ilgili haberlere ilişkin açıklama yayınlandı. Açıklamada endişe edilecek bir şey olmadığı vurgulanırken, gelenlere çay ikramlarında bulunabilecekleri dahi söylendi.

İşte herkul.org'daki o açıklama:

Bugün bazı İnternet sayfalarında, Gezi Parkı’ndan hareketle yapılan eylemlerin bir

GÜLEN'İN EVİNİN ÖNÜNDE PROTESTO!

Sosyal medyada dün"Yılanın kapısına dayanıyoruz" yazılarak hazırlanan afişle Fethullah Gülen'in evinin önünde protesto çağrısı yapıldı.

fethullah-gulen-protesto.20130629185104.jpg 

benzerinin muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ikamet ettiği adreste yapılacağına ve kendisinin de protesto edileceğine dair haberler yayınlandı. Bunun üzerine endişe ve merakla karışık pek çok e-mail ve mesaj aldık.

ÇAY İKRAMLARIMIZ MEVCUTTUR 

Efendim, hiç merak buyurmayınız. Şimdiye kadar muhterem Hocaefendi’nin huzuruna, başka bir maksatla gelinmeyeceği için, hep sohbet dinlemek ve ilim meclisinden istifade etmek isteyen insanlar geldiler; biz de teşrif edenlere geleneksel misafirperverliğimizin gereği olarak ikramlarda bulunduk. Hazreti Mevlâna’nın yolunda yürüyoruz; dolayısıyla kapımız ve bağrımız herkese açıktır. Elhamdulillah, çay türü ikramlarımız da her zaman mevcuttur.

KAVGA VE ŞİDDETİN MUHATTABI EMNİYET GÜÇLERİDİR

Hakaret etmemek şartıyla düşünce ve düşünceyi ifade özgürlüğü bizim de her zaman desteklediğimiz bir haktır. Kanunların çizdiği çerçevede ve gerekiyorsa resmi yetkililerden izinle herkes bu hakkı kullanabilir. Meseleyi kin ve nefret söylemine, kavga ve şiddet zeminine çekebilecek kimselerin muhatabı ise emniyet güçleridir. Bulunduğumuz kasaba da asayiş ve huzuru ile meşhur, emniyet güçlerinin hukuksuzluğa asla taviz vermediği bir yerdir.

Dolayısıyla, endişe ve merak edecek bir durum asla söz konusu değildir.