BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den Erdoğan'a Kobani cevabı

Kobani olaylarının arkasında Pensilvanya'nın da olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a isim vermeden cevap verdi.

Abone ol

Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini şaşkınlığı ifadesi olarak niteledi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kobani olaylarının arkasında sadece PKK olmadığını, Pensilvanya'nın da olduğunu iddia etmesine Pensilvanya'dan cevap gecikmedi.

Fethullah Gülen'in ‘Paralel Paranoyasının Zavallıları ve Hizmet Erlerinin Yol Haritası’ başlıklı yeni sohbeti, herkul.org sitesinde yayınlandı. Gülen iddialarla ilgili şu cevabı verdi:

ONLAR SİNEĞİN CANINA BİLE KAYMAMIŞLARDIR

"Mesela şimdi sokaklara dökülenler yine bu da paralelin işi diyor. Onlar sineğin canına bile kıymamışlardır. Onların en günahkarı size kasemle teminat veririm hayatımda bilerek karıncaya basmadım. 14 senedir buradaki arkadaşlarım beni bilirler. Taşların arasında kaldırımlarda yürürken gözlerimi hiç kenara bakmadım karıncaya basarım diye. Bir ağacın yaprağının kopup aşağıya düşmesi karşısında kalbim adeta aşağıya düşmüş gibi olur. 

ONLARA TAKILMAYA DEĞMEZ

Bu keyfiyetteyseniz Cenabı Hak sizi ve emeğinizi zayi etmeyecektir.  Onlara takılmaya gelmez, sevimsiz şeyler. Çok basit şeyler. Arzettim kabak tadı veriyor artık. Kim söylerse söylesin. İsterse cihan hükümdarları söylesin. Bir şaşkınlığın ifadesi. Bu şaşkınlık karşısında şaşkınlığı anlamayanların şaşkınlığına ben biraz şaşıyorum."

ERDOĞAN: OLAYLARIN ARKASINDA PENSİLVANYA DA VAR

Hafta sonu Rize'de toplu açılış törenlerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani eylemleriyle ilgili ses getiren açıklamalarda bulunmuştu. Protestoların Suriye’nin Ayn El-Arab, diğer ismiyle Kobani’de yaşanan olaylarla alakası olmadığına dikkati çeken Erdoğan, şunları söylemişti:

“Kobani’de terör saldırı var diyerek Türkiye içinde terör estirenlerin bu nankörlüğü hiç kimseye yutturamazlar. Dikkatleri bir noktaya çekmek istiyorum; son günlerde yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğuna lütfen dikkat edin. Bu olayların arkasında sadece PKK yok, sadece bölücü terör örgütü PKK’nın gölgesinde siyaset yapan parti yok. Bu olayların arkasında Türkiye’de her türlü kaosun içinde yer alan çevreler var. Bu olayların arkasında Suriye’nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var, bunlara yol arkadaşlığı yapıyorlar. Bu olayların arkasında Esed rejimiyle kol kola olan el ele olan Türkiye’deki malum siyasi parti de var.

Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan, terör örgütüne methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, sorumsuz bazı kalemler de bunun içinde. Bu olayların arkasında o malum uluslararası medya kuruluşları var. Bu olayların arkasında, Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını değerlendirmeye çalışan o Penslivanya da var."