BIST 9.508
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.485,45
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den darbe girişimi için utanmaz açıklama

TÜRKİYE'de yandaşı askerlerle darbe yapmak isteyen Fethullah Gülen, ABD gazetesine konuştu. Gülen darbe yapmadığını iddia edip AK Parti'yi suçladı.

Abone ol

AMERİKA'da Pensilvanya'daki malikanesinde İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtlayan Fethullah Gülen, Türkiye'deki darbe girişimini üstlenmedi. Fethullah Gülen bunun yerine utanmazca hükümeti darbe yapmakla suçladı. 

Fethullah Gülen, ikamet ettiği ABD'nin Pensilvanya kentinde İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtladı. Gülen'in kaldığı bu evde bir süre önce öldürülürüm korkusuyla çelikten yapılmış bir odaya geçtiği ortaya çıktı.

UTANMAZLIĞA BAKIN

Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili Financial Times'ın soralarını yanıtlayan Gülen utanmazca iftiralarda bulunarak şunları söyledi; -"Erdoğan'ın bana karşı yaptığı suçlamaları dünyanın ciddiye aldığını sanmıyorum. AK Parti'nin bu darbe girişimini düzenleme ihtimali var. Bu da orduya ve Gülen Cemaati'ne karşı daha fazla suçlamayı beraberinde getirecektir".

DARBECİLERİ TANIMIYORMUŞ

Yandaşı olan askerleri reddeden Gülen, "Bu teşebbüste takipçilerinizin rolü oldu mu sorusuna" şu cevabı verdi:

-"Bu takipçileri tanımam lazım ki rolleri olup olmadığını bileyim. "Kimdir? Acaba birilerine karşı alerji duyan insanlar mı? Aynı zamanda onlara karşı alerji duyarken ondan dolayı, onların dışında başkalarına, bu CHP'ye de olabilir, MHP'ye de olabilir, size de olabilir, sempati duyabilirler bunlar. Ama biz bunları bilemeyiz. Hususi de ben 15-16 senedir buradayım. Orada olup bitenleri yakından takip etme imkanım yok."

17 VE 25 ARALIK'I DA CEMAAT YAPMADI

İFTİRAYMIŞ! "17 Aralık, 25 Aralık hadisesi, sanki onu cemaat, hizmet hareketi yapmış gibi gösterdiler. Aslı astarı yoktu. O da bir iftiraydı."

Fethullah Gülen, 17-25 Aralık sürecinin arkasında da Gülen Cemaatti'nin olmadığını öne sürdü:

-"17 Aralık, 25 Aralık hadisesi münasebetiyle yine taraftaları yaptılar falan gibi dediler. Ben onu yeminle teminat vereyim. O arkadaşlardan da ben binde bir tanesini tanımam. Ama beni tanıyabilirler. Ama yazdığınız çizdiğiniz şeyler veya konuştuğunuz şeyler veya bir kısım arkadaşların yaptıkları şeylerin siz de içinde bulunduğunuzdan dolayı meselelerin size mal edilmesi, siz yapıyor gibi gösterilmesi açısından tanınabilirsiniz. Sizi böyle tanımış olabilirler. Adliyedekiler böyle tanımış olabilir. Emniyettekiler böyle tanımış olabilir.

DARBE BAŞARILI OLSA TÜRKİYE'YE DÖNECEK MİYDİ?

Fethullah Gülen, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye'ye döner miydiniz sorusuna şu cevabı verdi:

İÇİNDEN ABD'DE KALMAK GELİYORMUŞ "Özlüyorum ama işin açıkçası çok defa içimden burada kalmak geçiyor."

-"Darbe yapanlar şimdiye kadar beni hep tazyik altına aldılar, preslediler. Her defasında istintak ettiler. Bunların aynı şeyi yapmayacağını nereden biliyorum. Gittiğim zaman aynı insanlar derdest edebilirlerdi.

ÇELİKTEN BİNAYA TAŞINMIŞ

Söyleşi ile Fethullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde kaldığı yeri değiştirdiği de ortaya çıktı. Bunu da güvenlik sebebiyle yapmış, şunları söyledi;

-"Buradaki emniyet açısından bir şeyim yok. Uyardılar, asıl kaldığım yer öbür tarafta, o mütevazi binaydı. Orası ahşap olduğundan dolayı, FBI zannediyorum birisini de takip etti, aldılar onu. Burada uzun zaman ormanın içinde kalmış bir şey yapmak için. Bazı sevenler haber gönderdiler. Bu çelik konstroksüyonlu binaya geçin diye. Ben de buraya geçtim.