BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen ve Emre Uslu için bomba iddia!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ses kayıtlarının Emre Uslu'nun bilgisi dahilinde özel kuryelerle Fethullah Gülen'e gönderildiği iddia edildi.

Abone ol

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki 2 harddisk’in içinde bulunan ve aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu 101 kişinin ses kayıtlarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın 1 numaralı şüphelisinin Fethullah Gülen, 2 numaralı şüphelisinin ise halen ABD’de bulunan Taraf gazetesi yazarı eski polis Emre Uslu olduğu ortaya çıktı.

ÖZEL KURYELER GÜLEN'E GÖTÜRÜYORDU

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre, dosyadaki iddialarda, telefon görüşmeleri özel kuryeler aracılığıyla ABD’de yaşayan Gülen’e götürülüyordu. Uslu da bu görüşmelerden düzenli olarak haberdar ediliyordu. Uslu bu görüşmelerin içerikleriyle ilgili yazılar da yazdı. Gülen ve Uslu ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek, siyasal ve askeri casusluk faaliyetleri yürütmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek’le suçlanıyor.

YENİ DELİLLER VAR

80 şüphelinin isminin yer aldığı soruşturma dosyasında 3 de tanık ifadesi var. Tanıklardan biri 22 Temmuz’da gözaltına alınan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru. Savcılık sorgusu sonrasında serbest kalan polis memurunun Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak için yasadışı telefon dinlemeleriyle ilgili önemli bilgiler verdiği iddia ediliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, yeni deliller ve ses kayıtları ele geçirildiğini kaydetti.