BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  MEDYA

Fethullah Gülen ve Ekrem Dumanlı'da utanma yok!

Nedim Şener Fethullah Gülen'i Ekrem Dumanlı'nın sözleriyle eleştirdi: Türkiye'yi 'gammazlamış'.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Posta gazetesi yazarı Nedim Şener, Fethullah Gülen'in Türkiye'yi yerden yere vuran New York Times makalesini, Ekrem Dumanlı'nın sözleriyle eleştirdi: Türkiye'yi 'gammazlamış'.

Ekrem Dumanlı'nın da geçen ay Washington Post'ta Türkiye'ye yüklenen bir yazı kaleme aldığını hatırlatan Nedim Şener, "Hiçbir özeleştiri yapmadan ve utanma belirtisi göstermeden Ocak ayında Washington Post gazetesine 'Türkiye’de Cadı Avı' başlıklı bir makale yazmıştı, kendi deyimiyle Türkiye’yi gammazlamıştı" dedi.

Fethullah Gülen, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da sert tepkisini çeken bir makaleye imza atmıştı.  Gülen "Türkiye'nin erozyona uğrayan demokrasisi" başlıklı makalede, bir dönem kendisinin de AK Parti'yi desteklediğini hatırlatarak, hükümetle yollarının nasıl ayrıldığını yazmış, bunun yanı sıra da Türkiye'yi çok ağır ifadelerle eleştirmişti.

Nedim Şener, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın 2011 yayımlanan yazısındaki "AK Parti’yi, ‘cemaat’i, Tayyip Erdoğan’ı, Fethullah Gülen’i vs. sürekli dış dünyaya gammazlıyorlar. Bunu gazetecilik adına yapıyorlar güya. Dünya standartlarında yayıncılık yaptığı sanılan gazete ve dergiler de “karşıt görüş” olmaksızın bu kara propagandaya teslim olup uluslararası lobicilerin dümen suyunda çırpınıp duruyor" sözlerini hatırlattı.

Nedim Şener'in "Fethullah Gülen Türkiye'yi 'gammazlamış'" başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

GAMBAZLAMA KELİMESİ EKREM DUMANLI'NIN

Fethullah Gülen 3 Şubat 2015 tarihinde ABD’nin saygın gazetesi New York Times’a “Türkiye’nin aşınan demokrasisi” başlıklı bir yazı yazarak Türkiye’yi “gammazlamış.”

“Gammazlama” kelimesi bana değil, Zaman gazetesi yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya ait.

Ekrem Dumanlı, üç yıl önce 5 Aralık 2011’de Zaman’daki köşesinde Türkiye’deki yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yabancı gazetelerde yazı yazmayı şöyle eleştiriyordu;

“…Türkiye içinde antidemokratik güçlerden umudunu kesenler dışarıya yöneldi. Panellere katılıyorlar, görüşmeler yapıyorlar, makaleler yazıyorlar. Türkiye’nin eksen değiştirdiğini… basın üzerine yoğun bir baskı yapıldığını... iddia ediyorlar. Aslında bu suçlamalar yeni değil; ancak bazı gazetecilerin tutuklanmasını ya da KCK’da bazı tutuklamaları vesile yapıp tekrar yükleniyorlar… AK Parti’yi, ‘cemaat’i, Tayyip Erdoğan’ı, Fethullah Gülen’i vs. sürekli dış dünyaya gammazlıyorlar. Bunu gazetecilik adına yapıyorlar güya. Dünya standartlarında yayıncılık yaptığı sanılan gazete ve dergiler de “karşıt görüş” olmaksızın bu kara propagandaya teslim olup uluslararası lobicilerin dümen suyunda çırpınıp duruyor. Sadece gazetecilik kisvesiyle yapılmıyor bu işler. Brüksel ve Washington’u mesken tutmuşlar her fırsatta kara propaganda yapıyorlar. Yalan yanlış bilgileri yabancılara boca edenler aslında siyasi bir şartlanmışlık içinde ideolojik bir savaş veriyor. Aslında “yabancı dostlarını” da yanıltıyorlar, çünkü hiçbir analizleri sosyal gerçekliği yansıtmıyor. ...Resmen yalanlar üzerinden bir kuşatma yapılıyor.”

HİÇ UTANMADAN YAZDILAR

Bunları yazan Ekrem Dumanlı hiçbir özeleştiri yapmadan ve utanma belirtisi göstermeden Ocak ayında Washington Post gazetesine “Türkiye’de Cadı Avı” başlıklı bir makale yazmıştı, kendi deyimiyle Türkiye’yi gammazlamıştı.

Bence ne Gülen’in ne de Dumanlı’nın yabancı gazetelerde yazı yazmalarında sakınca var. Ama bu iki yüzlülük mide bulandırıcı. Daha bir buçuk iki yıl önce gazetecileri tutuklattıklarında basın özgürlüğü akıllarına gelmiyordu. KCK operasyonlarında ellerine plastik kelepçe taktıkları Kürt siyasetçileri fotoğraflayıp hapse atarken demokrasiden bahsetmiyorlardı. Poliste ve yargıdaki çete üyeleriyle kişilerin özgürlüklerine tecavüz ederken hukuku hatırlamıyorlardı. 17 Aralık 2014’ten beri “basın özgürlüğü”, “demokrasi”, “hukuk” kavramlarını kendi cemaatlerinin çıkarları için kullanıyorlar.

Midemi ağrıtıyorlar.