BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen o davayı kaybetti!

Fethullah Gülen'in eski Başbakan Yardımcısı Emrullal İşler'e açtığı tazminat davası reddedildi.

Abone ol

Fetullah Gülen'in, bazı gazetelerde yer alan bir röportajında kendisine iftirada bulunduğu iddiasıyla eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e açtığı 50 bin liralık manevi tazminat davası reddedildi.

GÜLEN'İN AVUKATI UZLAŞMA İSTEMEDİ

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Fethullah Gülen'in avukatı Mustafa Onur Aslay ile Emrullah İşler'in avukatı Burhanettin Sevencan katıldı.

Avukat Aslay, dava dilekçelerini tekrarladıklarını söyledi, uzlaşma ve arabuluculuk istemediklerini bildirdi. Avukat Sevencan ise cevap dilekçelerini tekrarladı, haksız ve yersiz açılan davanın reddini istedi.

Sevencan'ın, mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde şu açıklamalara yer verildi:

GÜLEN ONLARI TANIMIYORUM DEMİŞTİ...

"Müvekkilimiz Emrullah İşler'in dava konusu röportajında, devlet içerisine çöreklenen 'paralel yapı' olarak bilinen yapıya mensup bir kısım kamu görevlilerine yönelik suçlamalar yer almıştır. Bu suçlamaları davacı, bizzat üstüne alarak kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia etmektedir. Oysa davacı birçok açıklamasında suçlamalara muhatap olan kamu görevlilerini tanımadığını ifade etmiştir. Kaldı ki, müvekkilimin açıklamalarında söz konusu kamu görevlilerinin işlediği suçları, davacının talimatıyla işlediğine dair bir beyanı bulunmamaktadır."

Hakim Şükrü Bozer, davanın reddine karar verdiğini açıkladı.

Dava dilekçesinde, İşler'in bazı gazetelerde yer alan "Karanlığın arkasındaki çete, cemaat bitmiştir" başlıklı röportajında Gülen'in "Kişilik haklarına saldırıldığı" ileri sürülerek, 50 bin lira manevi tazminat talep ediliyordu.

emrullah-işler.jpg

EMRULLAH İŞLER NE DEMİŞTİ?

Geçen Mart ayında Akşam gazetesinden Emin Pazarcı'ya konuşan Emrullah İşler, davaya neden olan açıklamalarında şunları söylemişti:

- Gülen, bize siyasi istikrarın devamı için elinden geleceğini yapacağını söyledi. Ama tam tersini yaptı.

- Başbakan ve Hükümet'e karşı bir karalama kampanyası başlattı.

- Yurtdışındaki okullarda Türkçe falan öğretilmiyor. Türkçe bilen birkaç çocuk öne çıkarılıp milli duygularımız istismar ediliyor.

- Okullarda eğitim dilinin İngilizce olması bir taşeronluktur.

- Sadece bize değil, geçmişte CHP ve MHP'ye de operasyon yaptılar. Bahçeli'nin milli bir davada sessiz kalmasını anlayamıyorum.

- Artık karşımızda cemaat değil bir çete var. Devleti ele geçirmeye çalışan bir örgütle karşı karşıyayız.

- MGK da bu yapıyı tehdit olarak görmeye başladı.

- Bu çete Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklal ve milletimizin beka sorunu haline gelmiştir.

- Ortada devleti ele geçirme ve casusluk gibi büyük suçlar var. Bu suçların TCK'daki karşılığı neyse yerini bulacak. İhanete kadar varan bir hareketle karşı karşıyayız. Bunlar teker teker yargı önüne çıkacak ve yaptıklarının hesabı sorulacak.