BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen mutlu sonu görüyor

45 gündür Fethullah Gülen'in yanında bulunan yazan Zaman yazarı Ali Ünal, onu nasıl gördüğünü anlattı.

Abone ol

Gülen'in içinde olduğu ızdırap mevsiminin mutlu bir şekilde biteceğini iddia eden Ünal'a göre yaşanan sıkıntılar doğum sancısı...

Başbakan Erdoğan'ın sert eleştirilerine maruz kalan Gülen ne durumda? Zor günler geçiren Gülen'in ruh halini 45 gündür yanında bulunan Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, bugünkü köşesinde yazdı.

Bir anlamda cemaatin tabanına moral mesaj verme niteliği taşıyan yazıda Gülen, böyle anlatılıyor:

"Şahsen, 25 yıldır Hocaefendi’yi hiçbir zaman ızdıraptan hâlî görmedim. O, “Her gece bir sürü ilham, bir sürü de azap, / Ve, düşünce kuşağında bir doğum sancısı../ Azapsız dimağların görecekleri serap,/ Sancı bir haz, sancısızlık hayatın acısı.../ Ey ızdırap; anladım ki her şey senin ile! / Sen Hakk’a giden yollarda vuslata vesile...” mısralarında ifade ettiği gibi, ızdırap, Hocaefendi için daima bir doğum sancısıdır. Onun özellikle bazen aylarca süren daha farklı boyutta ızdırap dönemleri olur ki, bu dönemlerin her biri, yurtdışı açılımı, medya/hoşgörü-diyalog açılımı ve ABD açılımı gibi, Hizmet Hareketi adına muazzam bir açılıma kaynaklık etmiştir. Hocaefendi, en az son üç yıldır böyle farklı bir ızdırap mevsimi yaşıyor. Kimsenin şüphesi olmasın, Allah’ın izniyle bu ızdırap mevsimi, Din adına, Türkiye adına, insanlık adına şimdiye kadar olanlardan çok daha derinlikli, çok daha mutlu, çok daha boyutlu bir açılım, bir neşv ü nema ile neticelenecektir."

Hizmet’e en büyük kötülükleri yapanların bile iyiliğini ve hayrını istediğini savunan yazar, Gülen'in bazı kişilere kendi adına değil dini, ülkesi, insanlık gönül koyduğunu iddia etti. Yazar yazısını böyle tamamladı:

"AYDINLIĞIN BAŞLANGICI"

İşte, Hocaefendi yine böyleydi. Günlük cemaatle beş vakit namaz, gece teheccüd ve hacet namazı, ikindi sonrası toplu dualar, sağlığı elverdiği ölçüde sürdürdüğü tefsir, hadis, fıkıh ve kitap özetletme dersleri, ziyaretçilerle sohbeti yine mutat üzere devam etti. “Karar kararabildiğin kadar; karanlığın son noktası, aydınlığın başlangıcıdır.” gerçeğini yudum yudum yudumluyor Hocaefendi.

Ali Ünal tüm yazıları