BIST 9.460
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,69
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen kaçak cemaat üyeleri için dedi ki...

PARALEL Yapı operasyonlarının kaçakları için Fethullah Gülen ilk kez yorum yaptı. Hatırlanacağı gibi Zekeriya Öz başta olmak üzere bir çok isim firar etmişti. Gülen bunlar için 'iğreti' yorumu yaptı.

Abone ol

Fethullah Gülen cemaatine yönelik Paralel Yapı operasyonları başlayınca Zekeriya Öz başta olmak üzere bir çok isim yurt dışına kaçmıştı. Fethullah Gülen operasyonlardan kaçan bu kişiler için ilk kez konuştu.

Gülen kaçak cemaatçileri tek cümleyle silerek "Onlar zaten iğreti duruyorlardı" dedi.

Fethullah Gülen haftalık olarak cemaatini mesajlar verdiği sohbetlerinden birini yayınladı. Gülen cemaat üyelerine seslendi ve şunları söyledi;

-"Muhalif rüzgârlar karşısında sarsılmadan, eğilmeden, devrilmeden yola devam etmek lazım. İnşaallah siz sarsılmadınız, eğilmediniz, devrilmediniz. Sizi eğmeye, devirmeye, yıkmaya çalışan kimseler, sizi kendilerine benzettiler, korkuttukları zaman dağılıp kaçacağınızı zannettiler. Vâkıa savrulan bazı kimseler oldu, onlar zaten iğreti duruyorlardı"

SİZİ ALLAH LÜTUFLANDIRACAK

Cemaate sadık olanların ve operasyonlardan kaçmak yerine hizmete devam edenlerin Allah tarafından lütuflandırılacağını söyleyen Gülen, "Karanlığa kilitlenmiş, güneşe sırtını dönmüş, Allah’tan kopmuş, Peygamber’den uzaklaşmış kopuklar anlamasalar bile her şeyi anlayan, bilen bir Zât var; O mutlaka sizi beklediğinizin çok çok üstünde ihsanlarla lütuflandıracak" dedi.

ŞEYTANA TABİ OLMUŞLAR

Fethullah Gülen muratlarına ulaşanların partal bir eşya gibi cemaatçileri kenara attığını belirterek "Böyle davransalar ve bunların senaryolarını yapsalar bile şeytana tâbi olmuş insanlardan başka şey beklemeyin. (...)Bir mü’min bir delikten bir kere ısırılır. Hüsn-ü zannınıza yenik düştünüz, yılanlar tarafından ısırıldınız! Bir kere ısırılma aklınızı başınıza getirdiyse, inşaallah bir daha ısırılmazsınız" diye konuştu.