BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.506,89
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen iade ediliyor haberi ortalığı karıştırdı

Fethullah Gülen bu akşam Türkiye'ye iade ediliyor haberi ortalığı karıştırdı. Twitter'da sahte bir hesaptan atılan tweet kısa sürede TT listesine girdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'de... Başbakan Ahmet Davutoğlu ise son dakika kararıyla kurmaylarıyla Paralel Yapı toplantısında.

Twitter'da ise gündem Fethullah Gülen'in iadesi. İddia ise büyük: Fethullah Gülen bu akşam askeri uçakla Türkiye'ye getiriliyor!

İddianın kaynağı ise Rus yayın kuruluş Sputnik adına açılan sahte hesap. Ancak Twitter kullanıcıları hesabın sahte olduğunu anlamayınca Gülen'in Türkiye'ye iade edileceği iddiası bir anda günün konusu oldu. 

PARALEL YAPI TOPLANTISI KAFALARI KARIŞTIRDI

Twitter'daki iddiaların hemen ardından Ankara'dan gelen bir son dakika haberi de Fethullah Gülen gerçekten geliyor mu tartışması başlattı. Davutoğlu, saat 13.00'de kurmaylarını Paralel Devlet Yapılanması'yla mücadele konusunda görüşmek için topladı. 

ERDOĞAN DA ABD'DE OLUNCA...

Yalan haberin yayılmasında bir diğer etken de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'de olmasıydı. İran asıllı Türk vatandaşı Reza Zarrab'ı tutuklanması ve Erdoğan'ın Washington ziyareti iddaların kısa sürede yayılmasına neden oldu. 

İşte o tweetler...

Fethullah Gülen iade ediliyor haberi