BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen: Eğilmedik elhamdülillah

Fethullah Gülen son sohbetinde yine iktidar partisine ve Erdoğan'a imalı göndermelerde bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Herkul.org sitesinde "O'nunla bir ömür" başlıklı Gülen'in son sohbeti yayınlandı. Gülen'in dini konularda yaptığı açıklamaların yarı sıra imalı mesajları dikkat çekti.

Paralel yapılanmaya ilişkin soruşturmarla zor günler geçiren Gülen cemaatinin başındaki isim bundan sonra ne yapacak? İpuçlarını yayınlanan sohbetlerinde vermeye devam ediyor.

Hakkında arama kararı çıkartılan ve hazırlanan iddianamelerde 1 numaralı zanlı olarak geçen Gülen, iktidara karşı mücadeleye devam edeceğinin mesajlarını veriyor.

Gülen, konuşmasında "Haramîlik yapmadığımıza elhamdülillah! Yapılan haramîlikler karşısında susmadık elhamdülillah!" diyor. İşte o sohbetin ilgili bölümü:

"ZALİME YAHŞİ ÇEKMEDİK ELHAMDÜLİLLAH"

-Evet, “Küfür ve dalaletten başka her şeye elhamdülillah!” Küfür ve dalalete düşmediğimize elhamdülillah! Çalmadığımıza elhamdülillah! Haramîlik yapmadığımıza elhamdülillah! Yapılan haramîlikler karşısında susmadık elhamdülillah! Zulmü alkışlamadık elhamdülillah! Zalime yahşi çekmedik elhamdülillah! Eğilmedik elhamdülillah! Eğilecek yerimizi bildik elhamdülillah! Asâ gibi Allah karşısında eğildik elhamdülillah!.. “Yetmedi” dedik, secdeye kapandık; “Baş ayak aynı yerde, alnı öper seccade / İşte insanlığı kurbete taşıyan cadde!..” dedik, hep yüzümüzü yerlere sürdük.

-El-âlem neler diyor neler?!. Ben de başımı yere koyunca, Tahiyyat’ta “Es-selâmu aleyke eyyühe’n-Nebiyyü ve rahmetullahi ve berakâtühu” derken, bana inanın, kuyruğunu sallayan bir köpek gibi O’nun ayaklarının dibinde paçalarını öpüyor gibi görüyorum kendimi.. ve Cenâb-ı Hak, ruhumun ufkuna gideceğim -Gayyaya yuvarlamasın Allah- güne kadar da bu mülahazalarla -Siz de arzu ederseniz, sizin için de söyleyeyim bizi bu mülahazalarla- taçlandırsın. Bu mülahazalarla aziz kılsın. O’nun kıtmîri olmayı dünya sultanlığına değiştirmem. Bütün hayalim: Bir gün acaba ayaklarının ucunu, tırnaklarını öpme şerefini Cenâb-ı Hak nasip eder mi öbür tarafta?"