BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen'den bomba açıklama!..

Fethullah Gülen'in 5 yıl önce hükümete Kürt sorunu konusunda bir çözüm önerisi sunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

30 yıldır Türkiye'nin başını ağırtan, binlerce vatandaşının can vermesine neden olan Kürt sorunu, tüm çabalara rağmen çözülmedi, çözülmüyor.

Ne hükümetin attığı adımlar, ne Oslo görüşmeleri, ne de Abdullah Öcalan 'la yapılan müzakereler. Hiçbiri ölüm listelerinin uzayıp gitmesine engel olmuyor.

Hükümet gibi hükümet dışında da çözüm üretenler olduğu ise bugün Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan 'ın yazdığı yazıda ortaya çıktı. Pensilvanya'da Fethullah Gülen Hocaefendi'yi ziyaret eden Yusuf Kaplan, Türkiye'nin uzun süre konuşacağı bilgileri bugün gazetesindeki köşe yazısında kamuoyuna duyurdu.

Kaplan'ın iddiasına göre Fethullah Gülen bundan 5 yıl önce hükümete bir çözüm önerisi sunmuş, ama bu öneri dikkate alınmamış. Üstelik bunu söyleyen kişi de bizzat Fethullah Gülen.

Yusuf Kaplan 'a o öneriyle ilgili şunları anlatıyor:

"5 yıl önce, Kürt meselesi konusunda bölge halkıyla bütünleşmeyi, hemdert olmayı, insanlarımızın gönüllerini fethetmeyi sağlayacak bir öneride bulunduk hükümetimize. Bu öneriler dikkate alınmış olsaydı, mesele, Allah-u a'lem, bu noktalara gelmeyebilirdi."

Gülen bunları söylüyor ama önerinin içeriği hakkında ise bir bilgi aktarmıyor. Türkiye şimdi Gülen'in sunduğu önerinin ne olduğunu ve hükümet kanadının bu öneriye neden sıcak bakmadığını tartışıyor.