BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  GÜNCEL

Fethiye’de sağlıkçılara saldıran 2 kadına ibretlik ceza

FETHİYE’de 112 Acil Servis görevlilerine saldırarak yaraladığı iddiasıyla yargılanan iki kadına toplam 30 bin lira para cezası verildi.

Abone ol

FETHİYE’de baygınlık geçirdikleri gerekçesiyle çağırdıkları 112 Acil Servis görevlilerine saldırarak yaraladığı iddiasıyla yargılanan 30 yaşındaki Hatice Ç.’ye 16 bin, aynı yaştaki Kader Ö.’ye 13 bin 250 lira para cezası verildi.

Olay, geçen 19 Aralık’ta Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi’nde meydana geldi. Saat 04.30’da 112 Acil Servis İstasyonu’nu arayan bir kadın, arkadaşının baygınlık geçirdiğini öne sürerek ambulans gönderilmesini istedi. İhbar üzerine doktor Aydın Alptekin ile acil tıp teknisyeni Melek Pay, Mustafa Kuşcu’nun yönetimindeki yaptığı ambulansla verien adrese gitti.

Burada aşırı derece alkollü olduğu öne sürülen Hatice Ç. ile Kader Ö. sağlık ekiplerine, hastanın evde olduğunu ancak anahtarları olmadığı için eve giremediklerini söyledi. Bunun üzerine Aydın Alptekin hastanın hayati tehlikesinin bulunabileceğini belirterek, eve girmek için itfaiye çağıracağını söyledi. Alptekin’i durdurmaya çalışan Hatice Ç., evde hasta olmadığını kaydederken, bu kez de bayılanın Kader Ö. olduğunu aktardı.  

SAĞLIK GÖREVLİLERİNE TIRNAKLARIYLA SALDIRDILAR

Sağlık görevlilerinin eve bakma ısrarı üzerine küfür etmeye başlayan Hatice Ç. ve Kader Ö. ambulansın geç geldiğini bahane ederek saldırıya geçti. Acil tıp teknisyeni Melek Pay’ı yere yatırarak döven kadınlar, Aydın Alptekin ve Mustafa Kuşcu’yu da tırnaklarıyla yüzlerinden ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaraladı. Tehdit savuran Hatice Ç. ve Kader Ö. çağrılan polis tarafından gözaltına alınırken, tedavi için gittikleri Fethiye Devlet Hastanesi’nde ’Basit tedaviyle geçebilecek yaralanma’ raporu alan sağlık görevlileri kadınlardan şikayetçi oldu. 

KARAR DURUŞMASI YAPILDI 

Hatice Ç. ve Kader Ö. hakkında ’tehdit, kamu görevlisine hakaret, kasten yaralama ve görevini yaptırmama’ suçlarından açılan davanın karar duruşması Fethiye 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya saldırıya uğrayan sağlık görevlileri ile sanıklar Hatice Ç. ve Kader Ö. katıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için çalışmalar yürüten Demokratik Sağlık- Sen Muğla Şubesi üyeleri de adliyeye gelerek duruşmayı takip etti. 

"ALKOLLÜYDÜK HATIRLAMIYORUZ" 

Mahkeme başkanı tarafından son kez savunmaları sorulan Hatice Ç. ve Kader Ö., olay gecesi alkollü olduklarını belirterek yaşananları hatırlamadıklarını savundu.  Dr. Aydın Alptekin ise, saldırının yanı sıra "Sizi burada barındırmayacağız", "Eninde sonunda sizi bulduracağız" gibi tehditlere maruz kaldıklarını belirterek, olayın ardından gittikleri birçok vakada büyük tedirginliğe kapıldıklarını anlattı.

MAHKEME PARA CEZASI VERDİ 

Mahkeme heyeti duruşmaya verdiği 2 dakikalık ara ardından kararını açıkladı. Hatice Ç.’ye ’kamu görevlisine hakaretten’ 8 bin lira, ’kasten yaralama ve görevini yaptırmama’ suçundan 8 bin lira olmak üzere toplam 16 bin lira, Kader Ö. ise ’kamu görevlisine hakaretten’ 5 bin 250 lira, ’kasten yaralama ve görevini yaptırmama’ suçlarından ise 8 bin lira olmak üzere toplam 13 bin 250 lira adli para cezasına çarptırıldı. Önceden sabıkaları bulunmadığı için hükmün açıklaması geri bırakılan sanıklar, 5 yıl içinde başka bir suça karışmaları halinde para cezasını ödemek zorunda kalacak.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARININ TAKİPÇİSİYİZ" 

Duruşma çıkışı görüntülenmek istemeyen Hatice Ç. ve Kader Ö. adliyeyi arka kapıdan terk ederken, Demokratik Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Göksel Tatlı, görevi başında şiddete maruz kalmış sağlık çalışanlarının yanında yer almak için adliyede olduklarını söyledi. Yapılan yeni düzenlemeyle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tutuklamaya varan sonuçları olacağını aktaran Tatlı, bugün verilen kararın da örnek olması gerektiğini kaydetti.

"2 SANIK DA SUÇLU BULUNDU"

Sendika adına duruşmaya katılarak sağlık görevlilerini savunan İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Mithat Cemre Günay, sanıklara verilen cezanın benzer yargılamalara göre yüksek ve örnek bir ceza olduğunu söyledi. Caydırıcılık açısından 2 sanığa ayrı ayrı ceza verilmesinin önemli olduğunu aktaran Günay, "Sabıkaları olmadığı için hükmün açıklanması geri bırakıldı. Cezaları 5 yıl ertelenmiş oldu. Ancak örnek teşkil etmesi açısından 2 sanıkta suçlu bulunmuştur. Bundan sonra sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yine takipçisi olacağız. Bu olayların yaşanmadan önlenmesi açısından, sanıklara verilen ceza bizi sevindirmiştir" diye konuştu