BIST 9.739
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.424,79
HABER /  SEÇİM

Ferhat Tunç HDP aday adayı

Ünlü sanatçı Ferhat Tunç 2015 genel seçimleri için HDP'den aday adayı oldu Protest müziğin bilinen sesi Ferhat Tunç HDP'den aday adayı olduğunu ilan etti.

Abone ol

2015 genel seçimleri için Ferhat Tunç HDP'den aday adayı oldu Sanatçı Ferhat Tunç, yaptığı basın açıklamasında, "Meclis çatısı altında Dersimliler ve ezilenleri temsil etmek için HDP’den aday adayı olma kararı aldığını" diyerek aday adaylığını ilan etti.

Tunç, “Siyaset, Türkiye 'de kirliliğin içerisinde anlam ve değerini yitirse de bizler açısında halkın değişim ve dönüşümünün bir aracı olarak değerini koruyor. Halkın siyasetini yapmanın temel gerekçesinin ise halkın çıkarlarını ve geleceğe dönük planlamalarına layık olmaktan geçtiğine inanıyorum. Kendimi bildim bileli mücadelenin içinde bulunmaya gayret ettim. Yeri geldi sanatımla emek vermeye çalıştım, yeri geldi halkla birlikte gaz yedik, hapis yattık” dedi.

HDP ADAY ADAYI FERHAT TUNÇ KİMDİR?

ferhat-tunc.20150226155253.jpegAsıl adı

Ferhat Tunç Yoslun olan Ferhat Tunç 1964'te Tunceli'de doğmuştur. Zaza asıllı şarkıcı Tunç 1979 yılında liseyi bitirerek Almanya'ya taşındı. Ardından Mainz Üniversitesi'ne bağlı bir müzik okulunda kısa bir eğitim almış ve Kızılırmak adlı ilk albümünü çıkarmıştır.

Ferhat Tunç, elde ettiği müzik birikimini, 1984'te Türkiye'den Almanya'ya giden müzisyen Orhan Temur'la başladığı çalışmaya aktardı ve ortaya Bu Yürek Bu Sevda Var İken albümü çıkardı. Almanya'da olmasına rağmen ülkesinde yaşananlara kayıtsız kalmayan Ferhat Tunç'un bu albümü, 12 Eylül Darbesi'ne itirazın izlerini taşıyordu.

1985'te, 12 Eylül'ün rüzgarlarının henüz sert estiği bir dönemde Türkiye'ye döndü ve yeni bir başlangıç yaparak aynı yıl Vurgunum Hasretine adında Türkiye'deki ilk albümünü çıkardı. Albüm kısa sürede büyük yankı yarattı ve Ferhat Tunç artık Türkiye'de, toplumsal muhalefetin içindeydi. 

Zor Zamanlar İnce Şarkılar kitabı sanatçının bir zamanlar düzenli olarak yazdığı Gündem Gazetesi'nde "Vaveyla" adını verdiği köşesindeki yazılarının derlenip kitaplaştırılmasıyla oluşturulmuş bir eserdir. Her yazısının bir hikayesi olduğunu söyleyen Ferhat Tunç genellikle hikayelerinde ;savaş, barış, Kürt sorunu, Alevilerin demokratik istemleri, vb konuları işlemiştir. Çiviyazıları yayınevinde basılmıştır