BIST 8.736
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,99

Ferhat Göçer kimdir aslen nereli eşi ve çocukları var mı?

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden biri olan Ferhat Göçer 11 Mayıs 1970 tarihinde dünyaya geldi.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Öğretmen olan anne ve babasının tayiniyle 4 yaşında İzmit'in Samanlı Dağları'ndaki Düzlük Köyü'ne geldi. Bu dağ köyünde ilkokulu bitirdi. Ortaokul ve liseyi İzmit’de okudu. 1985'te İzmit Lisesi'nden mezun oldu.1986 yılında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başladı.

Göçer, 1988'de İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuarı Şan Bölümü ön lisans eğitimini görmeye hak kazandı. Bu arada Devlet Opera ve Balesi Korosu'nda da sözleşmeli olarak şarkı söylemeye başladı.İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ve Devlet Konservatuarı Şan Bölümü mezunu Ferhat Göçer, mecburi tıp hizmetinden dolayı Şanlıurfa'ya doktor olarak tayini çıkmasıyla 2 yıl sözleşmeli olarak çalıştığı Devlet Opera ve Balesi'nden ayrılır.



Mecburi tıp hizmetinden dolayı müziğe 1 yıl ara vernek zorunda kalan Göçer, 1994yılında İstanbul'a döndüğünde Haydarpaşa Numune Hastahanesi'nde Genel Cerrahi asistanı ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü Lisans öğrencisi oldu.

Gene aynı sene, konservatuar arkadaşlarıyla kurduğu "Turkuaz" adlı müzik grubuyla müzik hayatındaki ilk büyük adımını atıyordu. Zamanla gurup içinde ön plana çıkmaya başlamıştı. 1994 yılında Günay Tuncel'in sahibi olduğu Günay Restoran’da Ajda Pekkan ile sahneye çıktı, sonra oradan Q Jazz Bar’a geçti. Bir yıl Q Jazz Bar’da hiç para almadan çalışmış. 1997 yılında başka bir grupla projelerine devam etme kararı aldı.



Artan tecrübeleriyle repertuarına eski şarkıları ve yabancı halk şarkılarını da kattı. Yakın zamanda ney ve kanunla zenginleştirdiği orkestrasıyla Klasik Türk Müziği'nın yanı sıra opera aryaları, müzikaller, 60'lı yılların İngilizce parçaları, chansonlar, rembetikolar, İngilizce, Fransızca ve Yunanca parçalarda çalarak, çıktığı sahnelerde bambaşka bir rüzgar estirdi.

Klasik batı müziği ile etnik Türk müziğini birleştirerek yorumlayan Ferhat Göçer, Metropol Senfoni Orkestrası ile İstanbul'dan, Diyarbakır'a, Gaziantep'den İzmirve Ankara'ya uzanan Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle verilen Anadolu Aryaları turnesine Bodrum, Rumeli Hisarı ve Antalya ile devam etti.



2005 yılının kışında Çırağan Q Bar'da sahne alan Ferhat Göçer, yaz sezonunda ise salı geceleri Reina'da sahne aldı.

Ferhat Göçer aynı zamanda Türkiye' deki ilk şahsa ait senfoni orkestrası olan ve büyük başarılara imza atarak yurtiçi ve yurtdışında oldukça ses getiren "Metropol Senfoni Orkestrası' nın kurucusudur.

İlk albümünü 2005′te kendi adıyla çıkaran Ferhat Göçer, 2007 yılında ikinci albümü “Yolun Açık Olsun”la müzik piyasasındaki yerini aldı.



Türk Müziğinin dünyaya açılmasında öncü role sahip olmak isteyen Ferhat Göçer; Gino Castelli, Alessandro Safina, Albano Carrisi, Patrizio Buanne, Michael Bolton ve Emma Shapplin ile verdiği konserler ile farklı ülkelerin müziklerine uzanan köprüler kurdu.

Seslendirdiği Parçalardan Bazıları:
Peppino di Capri'nin Roberta'sı, Notre Dame De Paris'ten Bell ve Tepms Des Cathedrales, Frank Sinatra'dan My Way, Jose Feliciano'nun Rain'i, Santana'dan Corason Espinado, Sarı Gelin, Rüzgar, Münir Nurettin Selçuk'un Kalamış'ı, Weber, West Side Story, Evita gibi müzikaller, Verdi, Donizetti, Bucthi'den aryalar, Allessandro Safina, Emma Shaplin, Nana Mouskouri'den eserler, Lucia Dalla'dan Caruso. Ferhat Göçer’in diğer projeleri arasında, unutulmaz film müziklerini, filmlerden oluşturulan klipler eşliğinde seslendirdiği “Beyaz Perde Ezgileri” önemli yer tutuyor.

Babası belediye başkanı seçildi
Ferhat Göçer’in babası İbrahim Halil Göçer son seçimlerde 2009'da, Şanlıurfa - Bozova - Yaylak Belediyesine AKP'den belediye başkanı seçildi.

Evlilikleri :
1.evliliği : Doktor Berna Hocaoğlu ile 1993 de evlendi. Beş yıl evli kaldılar, 1998 yılında boşandılar. Yağmur (d.1997) adında bir kızı var.
2.evliliği : Doktor Meltem hanımla 1998 de evlendi.
3.evliliği : Ayla Göksel ile 2001 yılında evlendi. 7 yıl evli kaldılar 16 ocak 2008 de boşandılar. Can (d.2006) adında bir oğlu var.
4.evliliği : 2008 yılından beri Sinema yazarı Ömür Gedik ile birlikte yaşıyor.

Albümleri :
2005 - Ferhat Göçer
2007 - Yolun Açık Olsun
2008 - Çok Sevdim İkimizi
2010 - Biz Aşkımıza Bakalım
2011 - Seni Sevmeye Aşığım 
2013 - Kalbe Kiralık Aşklar
2015 - Sığmıyorsun Geceye ve Zamana 
2015 - Düştüm Ben Yollara 
2016 - Sarıyer Marşı (Single) 
2016 - Catwork Engineers feat. Yalan Dünya (Single)