BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
KÜLTÜR VE SANAT

Ferhan Şensoy kavuğunu, Rasim Öztekin'e devretti

Tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy, İsmail Dümbüllü'nün Münir Özkul'a devrettiği, Hasan Efendi'nin kavuğunu, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin'e devretti.

Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosunda düzenlenen törenle kavuğu devreden Şensoy, 1980'de Ortaoyuncular'ı, 1981'de de kendi üslubunda oyuncular yetiştirmek üzere Nöbetçi Tiyatro'yu açtığını söyleyerek, Rasim Öztekin'in Nöbetçi Tiyatro'ya ilk katılanlardan biri olduğunu aktardı.


Şensoy, Öztekin'in sonraki yıllarda Ortaoyuncular'da profesyonel olarak da rol aldığını vurgulayarak, "Ondan sonra da Ortaoyuncular'ın bütün oyunlarında oynadı. Hatta ben askerlik görevimi yaparken, oynayamadığım iki oyun var. Rasim ara sıra yeri gelince, 'Ben Ortaoyuncular'da Ferhan'dan çok daha fazla oyun oynadım' diye gururla anlatırdı. Daha sonra da bu tiyatroda birlikte oynadık" ifadelerini kullandı.'in sonraki yıllarda Ortaoyuncular'da profesyonel olarak da rol aldığını vurgulayarak, "Ondan sonra da Ortaoyuncular'ın bütün oyunlarında oynadı. Hatta ben askerlik görevimi yaparken, oynayamadığım iki oyun var. Rasim ara sıra yeri gelince, 'Ben Ortaoyuncular'da Ferhan'dan çok daha fazla oyun oynadım' diye gururla anlatırdı. Daha sonra da bu tiyatroda birlikte oynadık" ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler