BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL

Ferguson'un 1. yıldönümünde silahlı çatışma

ABD'nin Ferguson kentinde geçen yıl polis tarafından öldürülen silahsız siyah genç Michael Brown için yapılan anma protestolarında silah sesleri duyuldu. Polis silahlı çatışma yaşandığını doğruladı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kentinde geçen sene polis tarafından öldürülen silahsız siyah genç Michael Brown için anma eylemleri düzenlendi.

Anma törenlerinde silah sesleri duyulurken, protestodan gelen fotoğraflardan birinde, vurulmuş bir siyah adamın kanlar içinde yerde yattığı görülüyor.

İsmi açıklanmayan yaralı kişinin ameliyata alındığı ifade edildi.

St. Louis polisi bir memurun "Ağır bir silahlı saldırı altında kalması üzerine silahını kullandığını" belirtti. Polis ateşin "Belirlenemeyen iki araçtan geldiğini" bildirdi.

Günün ilerleyen saatlerinde polisin konuyla ilgili bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

4 buçuk dakikalık saygı duruşu

18 yaşındaki silahsız ve siyah Michael Brown, geçen yıl beyaz bir polis memuru olan Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmüştü. Brown'un vurulması ABD'nin çeşitli kentlerinde protesto edilmişti ve polisin ırkçı tutum sergilediğini düşünen göstericiler ülke çapında bir hareketi tetiklemişti.

Pazar günü West Florissant Avenue'de büyük bir kalabalığın toplanmış, Michael Brown'un vurulduğu yerde 4 buçuk dakika saygı duruşunda bulunmuştu. 4 buçuk dakika, Brown'un vurulduktan sonra yerde bırakıldığı süreye tekabül ediyor.

Protesto sırasında yerel saatle 23.15 sularında silah seslerinin duyulduğu öğrenildi. Polisin ilerleyen saatlerde hoparlörlerle "Bu artık barışçıl bir eylem değildir" şeklinde anons yaparak kalabalığı dağıtmaya çalıştığı kaydedildi.

Sosyal medya ağı Twitter'da paylaşımda bulunan bazı görgü tanıkları polisin biber gazı kullanarak kalabalığı dağıttığını aktardı.