BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.489,30
HABER /  MAGAZİN

Ferdi Tayfur ve Ata Demirer uzlaşamadı

Ünlü sanatçı Ferdi Tayfur ve Ata Demirer arasındaki çalıntı film tartışması devam ediyor

Abone ol

Berlin Kaplanı filmi nedeniyle davalık olan Ferdi Tayfur ile Ata Demirer uzlaşamadı. Tarafların filmin bilirkişiye gönderilmesi talebi üzerine mahkeme, ilgili birimlerden bilirkişilik yapacak isimlerin bildirilmesini istedi.

YARGILANMANIN DEVAM EDİLMESİ İSTENDİ

İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ferdi Tayfur ve Ata Demirer katılmazken, taraflar adına avukatları hazır bulundu. Hakim, taraflara uzlaşma için süre verildiğini hatırlatarak uzlaşıp uzlaşmayacaklarını sordu. Tayfur’un avukatı Ünver Yörünger ve Demirer’in avukatı Aydın Kurban, sulh olmayacaklarını belirterek yargılamanın devam etmesini istedi. İki avukat da film konusunda bilirkişilik yapacak isimlerin tespit edilerek dosyanın bilirkişiye gönderilmesini talep etti. 

MÜZAKERE YAPILAMASINA KARAR VERİLDİ

Taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme, üniversitelerin sinema ile ilgili bölümlerine sinema filmi ve senaryo konusunda bilirkişilik yapabilecek isimlerin tespiti yönünde müzekkere yazılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP)’tan ve Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM)’dan da bilirkişilik yapabilecek isimlerin listesini istedi. Yazılara cevap geldikten sonra itiraz gelmemesi durumunda seçilen bilirkişi heyetine dosyanın gönderilmesi kararlaştırıldı.