BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.434,95
HABER /  MAGAZİN

Ferdi Özbeğen son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün vefat eden sanatçı Ferdi Özbeğen, kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Abone ol

Önceki gün vefat eden sanatçı Ferdi Özbeğen, öğle vakti kılınan cenaze namazı ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen ve yakınlarının yanı sıra Sezen Aksu, Adnan Şenses, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Fedon, Ali Poyrazoğlu, İzzet Öz, Ali ve Aysun Kocatepe, Nuri Sesigüzel, Şahin Özer, Selami Şahin, Mustafa Alabora gibi sanatçı arkadaşları ile Haluk Ulusoy ve Mehmet Sevigen de katıldı.

Cenaze namazı öncesinde Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen'in, tabuta sarılarak uzun süre beklediği görüldü.

Cenazeye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de çelenk gönderdi.

Özbeğen, namaz sonrası okunan duanın ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Duygu yüklü şarkılar bıraktı

İzmir'de 17 Ağustos 1941'de doğan Özbeğen, Özbeğen, sanat yaşamına 28 albüm sığdırdı. ''Kandil'' isimli şarkısında ''Vefa arıyorum, dost arıyorum, şefkat arıyorum...'' diyen sanatçı, 1993'ten itibaren çıkardığı best-off albümlerle, eski şarkılarına olan vefasını da gösterdi.

Ferdi Özbeğen, 12 yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Taverna tarzının öncüsüydü

Cenaze namazına katılan Orhan Gencebay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özbeğen'in taverna tarzının öncüsü olduğunu söyledi.

Adnan Şenses de ''Çok değerli bir duayen sanatçıyı kaybettik. Özbeğen, müzikte gerçekten öncü olmuştur'' diye konuştu.

Selami Şahin ise Ferdi Özbeğ'in kalbinin, ruhunun çok güzel olduğunu, yerinin dolmayacağını ifade etti.

Fedon da '' Ferdi Özbeğen bir yakınımızdı, abimizdi, dostumuzdu. BirFerdi Özbeğen anma gecesi yapacağım. Gelirini de bu illet hastalığın bir vakfına bağışlayacağım. O da benim bir kardeşliğim olsun'' diye konuştu.