BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

'Fener'e gece geldim, sabah kovuldum'

Yılmaz Vural, Kütahya'da katıldığı bir konferansta birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Yılmaz Vural Kütahya'da aktıldığı bir konferansta çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayrıca Vural, hayatının en büyük hatasını da açıkladı.

Kütahya TÜFAD (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) tarafından düzenlenen konferansta konuşan Yılmaz Vural bir birinden ilginç samimi itiraflarda bulundu.

Geniş bir katılımla gerçekleşen konferansa; antrenör, futbolcu, yönetici ve üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Vural, 30 yıllık futbol hayatında elde ettiği tecrübeleri anlattı.

Kütahyalı sporseverlerle Yılmaz Vural’ı buluşturan TÜFAD Kütahya Şube Başkanı Mehmet Acet, meslektaşlarına bilgi, birikim ve tecrübelerini anlatan Yılmaz Vural’ı aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek el emeği, göz nuru çini ve porselen takımları hediye etti.

"FENERBAHÇE’YE GECE GETİRİLDİM, SABAH KOVULDUM"

Fenerbahçe teknik direktörlüğüne olan hayaliyle bilinen Yılmaz Vural, Fenerbahçe’den kendisine üç sefer teklif geldiğini belirterek "Fenerbahçe’yi çalıştırmayı çok istedim. Ali Şen iki sefer, Metin Aşık ise bir sefer beni takımın başına getirmek istedi. Karşılıklı konuştuk anlaştık ama bir türlü imza atıp işi resmiyete dökemedik. Ali Şen, beni ikinci defa takımın başına getirmek istediğinde "Yılmaz, bir daha cayarsam canım çıksın antrenörümüz sensin" dediyse de Fenerbahçe nasip olmadı. Fenerbahçe’ye gece antrenör olarak getirildim sabah kovuldum" dedi.

Saha içerisindeki hırçın hareketlerine değinen Vural, hiçbir özenti ve taklit içinde olmadan doğal halini yansıttığını ifade ederek "Futbol zaten şov işidir, eğer saha içinde yaptıklarım şovmenlik ise ben bir şovmenim. Fenerbahçe ile karakterlerimiz bir birine çok uygun, Fenerbahçe de işler yolunda giderken insanı göklere çıkarırlar, başarısızlıkta ise yerin dibine sokarlar. Fenerbahçe ile ortak özelliğim ise gelişen olayların doğal tepkisiyle yaşanmasıdır" diyerek Fenerbahçe teknik direktörlüğüne bir kez daha göz kırptı.

Vural ayrıca, sanıldığı gibi Fenerbahçeli olmadığını, Fenerbahçe’ye sempati duyduğunu belirterek Sakaryaspor’lu olduğunu söyledi.

"TRABZONSPOR HAYATIMIN EN BÜYÜK YANLIŞIYDI"

Sürekli kümede kalma savaşı veren takımların başında olmasına açıklık getiren deneyimli teknik adam Trabzonspor’da görev almasının kariyerini etkilediğini aktararak "Antrenörlük hayatımın en büyük yanlışı Trabzonspor’u çalıştırmak oldu. Bu hata Trabzon’u sevmediğimden değildi elbette, paramparça olmuş takımı aldım, ligi 4. sırada bitirdim, Türkiye kupasında final oynattım. Ertesi sene ucuz ve kaliteli yabancılar bularak yeni yapılanma adına çalışmalar yaparken İstanbul’da Beşiktaş’a 3-0 mağlup olduktan sonra Özkan Sümer aracılığıyla görevden ayrılmamı istediler. O günden sonra "Yılmaz Vural büyük takım çalıştıramaz" dediler. Bu yüzden Trabzonspor hayatımın en büyük yanlışıydı. Trabzon’da çok önemli hatıralarım var halkını ve taraftarlarını çok seviyorum. Trabzon’dan ayrılırken taraftarlar destek için havaalanına kadar geldiler, Trabzon’da Şenol Güneş’ten sonra en çok beni severler" dedi.

"ALEX FERGUSON’LA BERABER BAŞLADIK BEN 20 TAKIM GEZDİM, O, M.UNITED’IN BAŞINDA”

Türkiye’de takımların başarısızlıklarında en kolay yöntemin antrenörleri göndermek olduğuna değinen Vural "Türkiye’de CV ile adama kolay kolay iş vermezler. Türkiye’de mesleğinde yüksek lisans eğitimini tamamlamış tek antrenör benim. Futbolun eğitimini kaçak yollarla girerek sınır dışı edildiğim Almanya’dan aldım. UEFA PRO lisans belgem de var. Kulüplerde genellikle futboldan anlamayan varlıklı insanlar yöneticilik yapıyorlar. Spor Akademisini okuyan kişileri yönetici olarak görmek pek mümkün değil, istikrarı sağlamak için antrenörlere yeterince şans tanınmadığı gibi yeterli destek de verilmiyor. En büyük hedeflerimden birisi de İstanbul’da bir kulübü satın almak. Kuracağım futbol okullarıyla alt yapıdan yetişecek genç yetenekleri Türk futboluna hediye etmek istiyorum, Beykozspor ile temas halindeyim.
Ben Malatyaspor’da ilk göreve başladığımda Alex Ferguson Manchester United'ın çalıştırıyordu. Neredeyse aynı yıllarda görevlerimize başladık ben 20 takım gezdim o hala Manchester United'ın başında" dedi.

Ferguson 25 yıldır M.Unıted’in menajerliğini yaparken, Yılmaz Vural sırasıyla Malatyaspor, Antalyaspor, Samsunspor, Bursaspor, Karşıyakaspor, Adanaspor, Gaziantepsor, Eskişehirspor, Trabzonspor, Gençlerbirliği, Denizlispor, Çaykur Rize Spor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor, Vestel Manisaspor, Kocaelispor ve Kasımpaşaspor’u çalıştırdı.

Şu anda takım çalıştırmayan deneyimli teknik adam kendisine çeşitli takımlardan teklif geldiğini ve bunları değerlendirdiğini belirtti.