BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi için koşullu izin

UEFA,Fenerbahçe'ye 'şimdilik' Şampiyonlar Ligi'ne katılma izni verdi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, nihai kararı disiplin kurulunun vereceğini vurgularken, kendisine atfedilen 'Fenerbahçe'nin önünde bir engel kalmadı, bu iş bitti' ifadelerini yalanladı.

Abone ol

Fenerbahçe, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına izin verdiğini açıkladı.

UEFA geçtiğimiz hafta Türkiye Futbol Federasyonu'na gönderdiği bir yazıyla geçen sezonu şampiyon olarak bitiren Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne, üçüncü sırada bitiren Trabzonspor'un da Avrupa Ligi'ne katılacağını teyit etmiş, ancak Fenerbahçe'yle ilgili herhangi bir bildirim yapmamıştı.

Beklenen açıklama bugün akşam saatlerinde Fenerbahçe Kulübü'nden geldi.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi fenerbahce.org'da yer alan açıklamada, UEFA'nın ''katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulu'na ait olduğu'' kaydının altı çizilirken, ''şu an itibarıyla'' UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verildiği belirtildi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlarken, uygulamanın rutin olduğuna dikkat çekti ve nihai kararın Disiplin Kurulu'na ait olacağını vurguladı.

Erzik, BBC Türkçe'nin soruları üzerine, kendisine atfedilen ''Artık Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesi için önünde bir engel kalmadı. Bu iş bitti'' ifadelerini ise yalanladı ve bu ifadeleri kullanmadığını söyledi.

Bursaspor'a CAS'tan iyi haber

Türk takımları sadece şike iddiaları nedeniyle değil, geçirmekte oldukları UEFA mali fair play incelemeleri nedeniyle sıkıntılı.

Beşiktaş, UEFA Disiplin Kurulu'ndan mali fair play uygulamasına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle bir yıl ceza aldığı için gelecek sezon Avrupa Ligi'nde oynayamayacak.

Beşiktaş'ın yerine Avrupa Ligi'ne Eskişehirspor katılacak.

Bursaspor da Beşiktaş gibi mali fair play ihlalleri ve bazı transferlerin ödemelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle Avrupa turnuvalarından men edilmişti.

Ancak bugün Uluslararası Tahkim Kurulu, Bursaspor hakkındaki kararı askıya aldığını açıkladı.