BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin sırrı soyunma odasında

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın futbolcularını motive etmesinin sırrı ortaya çıktı....

Abone ol

Ligde ilk 5 haftayı 4 galibiyetle geçen F.Bahçe'de başarının formülü Aykut Kocaman'ın ilk 11'i soyunma odasına kadar saklı tutmasında.

Kocaman'ın bu ilginç taktiğinin ayrıntılarını Sabah'tan Volkan Demir yazdı. Geçen sezon Fenerbahçe'nin maçları öncesi ilk 11, taraftarlar dahil herkes tarafından ezbere biliniyordu, sürpriz olmuyordu. Ancak Aykut Kocaman bu sezon farklı bir uygulama başlatıp, 11'i maç sabahı değil, takım stada geldiğinde açıklamaya başladı. Örneğin ilk 4 maçta forma giymeyen Stoch, İstanbul BŞB maçının 11'inde olduğunu öğrenince soyunma odasında büyük şaşkınlık yaşadı.

Teknik direktör Aykut Kocaman bu uygulamayı takımına, "Play-off sistemiyle de maç sayısı 34'ten 40'a yükseldi. Bu daha kısa zamanda daha çok maç demek. Daha çok hazır oyuncuya ihtiyacımız var. Hepiniz ilk 11'de oynayacakmış gibi konsantre olacaksınız. Bir maçta 18'e giremeyen diğer maçta 11'de olabilir" sözleriyle açıkladı. Fenerbahçe'nin ligde ilk 5 haftayı sadece 2 puan kayıpla tamamlaması da Kocaman'ın taktiğini tuttuğunu gösteriyor. .