BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL

'Fenerbahçe yüzde 99 küme düşecek'

Habertürk'te konuşan Atilla Türker, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun elinden alınacağını iddia etti

Abone ol

Fenerbahçe yüzde 99.9 ligden düşürülecek! Bu iddialı sözler Habertürk stüdyolarında buz gibi bir havanın esmesine neden olan Atilla Türker'e ait. Eldeki delillerin ve polisin bugün yaptığı açıklamanın bu anlamı taşıdığını söyleyen Türker'e göre Fenerbahçe'nin kupası elinden alınacak, ligden düşürülecek.

Gazete Habertürk'ten Atilla Türker'den iddialı çıkış. Habertürk TV'de polisin bugün yaptığı açıklamanın herşeyi ortaya koyduğunu söyleyen Türker, soruşturma sonunda adı geçen takımlardan bir kaç tanesinin liglerden düşürüleceğini iddia etti. İşte Türker'in o iddialı sözleri:

"Bundan sonra 19 maçta adı geçen, bir kaç tanesi hele bir tanesi çok büyük bir takım mutlaka küme düşecektir. Eldeki belgeler, onu gösteriyor ki bunlar aylardır toplanıyor. Bazı arkadaşlar, iki gün önce Sayın Futbol Federasyon Başkanı Aydınlar'ın yerinde olmak istemediğini söyledi. Ben ise bunun tam aksine düşünüyorum, aslında şimdi başkanın yerinde olmak isterdim. Şimdi önünüze ısıtılmış, hazır bir yemek gibi önünüze geldi. Emniyetin elindeki belgeler, fotoğraflar ve ses kayıtları var. Üstelik emniyet, bugün bir açıklama yaptı ve 19 maçta şike yapıldığına dair belgelerin olduğunu söyledi. Talimat açık, Futbol Federasyonu'nun Disiplin Talimatı'nın 55. maddesi. Talimat o kadar net ki şunu söylüyor: Şike yapan takım ligden düşürülür. Önünüze bu belgeler gelecek, yönetim kurulu olarak oturacaksınız; a,b,c,d,e takımları için karar vereceksiniz. Bazıları şikeye teşebbüs etmiştir; ancak onlarda yeni yasaya göre suç işlemişlerdir. Yeni Şiddet Yasası'nda ayrı bir bölüm var ceza ve adli diye. Oradaki cezayı zaten konuşmak istemiyorum. Orada 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası var, bu paraya da çevrilmiyor."

"FEDERASYON CEZA YAĞDIRACAK"

Son kararın Tahkim Kurulu'na ait olduğunu söyleyen Türker, düşürülen takımların ilgili yasaya göre -20 puandan başlayacağını iddia etti. Türker şunları söyledi:

"İlk başta asgari 10 gün içinde azami 15 gün içerisinde toplanacak ve cezaları yağdıracak. Bir yada iki takım ligden düşürülecek. Bazı takımlar Süper Lig'den düşürülebileceği gibi Bank Asya'da -20 puan geriden başlayacaklar. Bu konuda mağdur olan takımlar ise Tahkim Kurulu'na başvuracak ve hakkını isteyecek. Tahkim Kurulu'ndan öte bir kurum yok zaten anında yürürlüğe girecek."

STÜDYOYU ŞOKE EDEN İDDİA

Türker, şike soruşturmasında asıl tartışılan takımın Fenerbahçe olduğunu söyledi. Eldeki deliller ve Federasyon'un ilgili düzenlemelerinin herşeyi açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Türker, Fenerbahçe'nin yüzde 99.9 ligden düşürüleceğini iddia etti. İşte herkesi şaşırtan o açıklama: 

"Gerçekleri ortaya koymak gerekir. En azından tartışılan takım Fenerbahçe. Yani Fenerbahçe küme düşecek mi düşmeyecek mi? Şimdi ilk gün ortaya çıktığında mümkün değil deniliyordu. Pazartesi oldu bizim takım yapmaz denildi. Salı oldu bizim takım yapmış denilmeye başlandı. Bugün oldu bizim takım çok kötü şeyler yapmış denildi. Olaylar ortada, belgeler ortada, talimat ortada. Büyük bir operasyon sonunda, sabahın köründe özel yetkili savcılar bu olaya el koyuyorsa en tepedeki kişiler bunu onaylıyorsa ortada çok büyük olaylar vardı. Zaten emniyet bugün açıkladı ben size söyleyeyim. Öyle gizli kapaklı konuşmaya da gerek yok. Fenerbahçe, yüzde 99.9 küme düşürülecek. Açık konuşmak istiyorum asıl sorun Trabzonspor'un durumu. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elinden alınacak şampiyonlar ligine katılamayacak. Burada Trabzonspor acaba Şampiyonlar Lig'in katılacak mı? Diyelim ki elemelere katılacak ve sonra da şampiyonlar ligine gidecek. Bu dünya tarihinde görülmemiş bir olay tek yani. "