BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.485,97
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Torku Konyaspor maç sonucu

Torku Konyaspor ve Fenerbahçe maçı 3-2 bitti. Fenerbahçe Torku Konyaspor'a 1 farkla yenildi. Fenerbahçe sezona yenilgiyle başladı

Abone ol
Süper Lig'in ilk haftasında ligin yeni ekibi Torku Konyaspor'a konuk olan Fenerbahçe büyük bir şok yaşadı.. Rakibi karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamlayan Kanarya üst üste gelen gollere engel olamadı ve sezona yenilgiyle başladı..

TORKU KONYASPOR : 3 - 2 :FENERBAHÇE

TORKU KONYASPOR-FENERBAHÇE MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe Yobo (16') ve Emre Belözoğlu (PEN-27') ile ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken, 75. dakikada Thorvaldsson ile bir penaltıdan faydalanamayan Torku Konyaspor Borek (76') ve Ali Çamdalı (78') ile beraberliği yakaladı, 88'de Recep Aydın takımına galibiyeti getiren golü attı: 3-2.

Maçta gol perdesini 16. dakikada Yobo attığı kafa golüyle açtı. Emre Belözoğlu'nun sağ kanattan ortasına iyi yükselen Nijeryalı defans oyuncusu Konyaspor kalecisi İtandje'yi avlayarak F.Bahçe'nin bu sezonki ilk golüne imzasını attı: 1-0. Dakikalar 27'yi gösterdiğinde rakip ceza sahasında Erdal Kılıçaslan'ın müdahalesiyle yerde kalan Alper Potuk takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Emre Belözoğlu net bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı. İlk yarıda başka gol olmayınca F.Bahçe soyunma odasına 2-0 önde gitti. Konyaspor'un 72. dakikada kazandığı penaltıda topun başına geçen Thorvaldsson'a Mert Günok gol izni vermedi.

TORKU KONYASPOR-FENERBAHÇE MAÇININ FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıkan Emmanuel Emenike 56. dakikada gole çok yaklaştı. Alper'in vuruşunda savunmadan seken topu önünde bulan golcü oyuncu yakın mesafeden yaptığı vuruşta top tekrar defansa çarparak oyun alanını terk etti. İkinci yarıda daha etkili bir oyun ergileyen Torku Konyaspor 75. dakikada bir penaltıdan faydalanamadı. Penaltıda topun başına geçen Thorvadsson'un sağ köşeye yerden yaptığı vuruşu kaleci Mert Günok kurtardı. Kaçan penaltının şokunu erken atlatan Konya, 76'de Borek ile farkı 1'e indiren golü buldu. Yeşil Beyazlılar 78'de Ali Çamdalı ile beraberliği yakaladı. Bu golle havaya giren ev sahibi oyunu ataklarını sıklaştırdı ve 88'de Recep Aydın'ın ayağından bulduğu golle Sarı-lacivertlilere son darbeyi indirdi: 3-2

Torku Konyasporlu ve Fenerbahçeli futbolseverler, tribünlerde kendilerine ayrılan bölümleri tamamen doldurdu. İlk olarak ısınmaya çıkan Torku Konyaspor'lu futbolcular tribünleri dolaştı.

UEFA Hakem Konvansiyonu Raportörü ve UEFA Gözlemcisi Jorn West Larsen ile Merkez Hakem Kurulu Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin bu sezon Süper Lig'de uygulamaya başlanan 6 hakemli sistemi takip etmek üzere tribünde yerlerini aldı.

MISIR BAYRAĞI DAĞITILDI
Mısır'da, Rabiatül Adeviyye ve Nahda Meydanı'nda toplanan darbe karşıtlarına karşı yapılan katliama tepki göstermek ve Mısır halkına destek vermek amacıyla bir grup iş adamı tarafından maça gelen taraftarlara girişte yaklaşık 6 bin adet Mısır bayrağı dağıtıldı.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe'de cezalı olan, Volkan Demirel, Raul Meireles, Bruno Alves, yabancı oyuncu sınırlaması nedeniyle yeni transfer Kadlec ve Krasic ile henüz lisansı çıkarılamayan Holmen, Konya'ya getirilmedi. Dizindeki ağrılar nedeniyle son antrenmanı tamamlayamayan Mehmet Topal ve geçen sezon sonunda ameliyat olduğu için takımla çalışmalara yeni başlayan Gökhan Gönül ile genç Recep Niyaz da Konya kafilesine dahil edilmedi.

Öte yandan, Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor maçının kadrosunda 5 yeni transferinden sadece Alper Potuk ve Emenike yer aldı. Fenerbahçe'de Egemen Korkmaz, Serkan Kırıntılı, Webo, Selçuk Şahin, Salih Uçan, Serdar Kesimal, Caner Erkin yedek soyundu.

EMENİKE SİFTAH YAPTI
ilk 11'de Kardemir Karabükspor'dan 2011-2012 sezonu öncesi sarı-lacivertli takıma transfer olan ancak şike soruşturmasında yaşanan süreç nedeniyle Fenerbahçe formasını bir maçta bile giymeden Spartak Moskova'ya giden ve geçtiğimiz günlerde yeniden takıma kazandırılan Nijeryalı futbolcu Emanuel Emenike de maça ilk 11'de başladı.

TORKU KONYASPOR CEPHESİ
Torku Konyaspor'da ise 41 günlük bebeğini kaybeden ve ülkesi Çad'da bulunan Ezechiel N'douassel ile yeni transfer Hasan Kabze 18 kişilik kadroda yer almadı.

Yeşil-beyazlıların sezon başında transfer ettiği yabancı futbolculardan Charls İtandje, Kibong Mbabmba, Thorvaldsson, Tomas Borek ve Elvis Kakoloviç maça ilk 11'de başladı.