BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Galatasaray maçında kim önde?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'de yapılacak dev maç öncesi, ev sahibi sarı-lacivertliler derbide bir adım önde görünüyor.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy'de yapılacak dev maç öncesi iki ekibin iç ve dış saha maçlarına bakıldığında, ev sahibi sarı-lacivertliler derbide bir adım önde görünüyor.  
 
FENERBAHÇE GALATASARAY MAÇININ CANLI YAYINI 

"Sarı Kanaryalar", sezonun 10 haftalık bölümünde özellikle taraftarının da desteğiyle iç saha maçlarında ortaya koyduğu etkili performansla dikkati çekerken, "Cim Bom" ise dış sahalarda oynadığı maçlarda galip gelmekte oldukça zorlandı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbi, iç sahada 5 maçın 4'ünü kazanıp, birinde beraberlikle ayrılarak, hanesine 13 puan yazdıran sarı-lacivertliler ile dış sahalardaki 5 maçta ikişer galibiyet ve beraberlik, bir de yenilgiyle 8 puan toplayan sarı-kırmızılı ekip arasındaki mücadeleye sahne olacak.

Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe'nin iç, Galatasaray'ın da dış sahalarda aldığı sonuçların tablosu şöyle:

 Takım  O   G   B   M   A   Y   P 
 Fenerbahçe  (İç saha 1.)   5  4   1    -  13   3   13 
 Galatasaray (Dış saha 5.)   5   2   2   1     9   5     8 

Fenerbahçe Kadıköy'deki 13 golün 7'sini maçların ilk yarılarında kaydederken, Galatasaray dış sahalardaki gollerinin çoğunluğunu (5) ikinci yarılarda attı. 

- Fenerbahçe'nin iç saha maçları
İç saha maçları puan cetvelinde 13'er puanlı 3 takım arasında averajla ilk sırayı alan Fenerbahçe, Kadıköy'deki 5 maçlık periyotta tek puan kaybını 7. haftadaki Trabzonspor mücadelesinde (0-0) yaşadı. 

Taraftarı önündeki ilk maçında 2. haftada Eskişehirspor'u 1-0 yenen sarı-lacivertliler, 3. haftada Sivasspor (5-2) ve 5. haftadaki Elazığspor (4-0) karşılaşmalarını ise farklı skorlarla geçti. 7. haftada bordo-mavili ekip karşısında duraksayan sarı-lacivertliler, son olarak 9. haftada Gaziantepspor maçını 3-1 kazandı. 

Sezonun 10 maçlık bölümünde rakip filelere gönderdiği 24 golün 13'ünü iç sahada kaydeden Fenerbahçe'de, Kadıköy'ün en golcü isimleri 4'er golle Kuyt ve Sow oldu. 

- Galatasaray'ın dış saha maçları
Bu sezon rakip sahalarda çıktığı 5 maçın sadece 2'sinden 3 puan çıkaran Galatasaray, 3 maçta puanlar yitirdi. 

Dış saha puan cetvelinde 8 puanla 5. sırada bulunan sarı-kırmızılı ekip, sezonun ilk iki dış saha mücadelesinde 2. haftada Bursaspor karşısından 1-1, 3. haftada da Eskişehirspor önünde sahadan 0-0 beraberliklerle ayrıldı. 

Rakip sahalardaki ilk galibiyetini 5. haftadaki derbide Beşiktaş karşısında alan Galatasaray, 2-1 önde olduğu sırada, 90+3. dakikada siyah-beyazlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tamamlanamayan bu mücadelede, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun kararıyla 3-0 hükmen galip sayıldı. 

Ligin 7. haftasında Akhisar Belediyespor deplasmanından 2-1'lik yenilgiyle dönen sarı-kırmızılı takım, dış sahadaki son maçında 9. haftada Kayserispor deplasmanını ise 4-2'lik galibiyetle geçti.

Galatasaray'da deplasmanların en golcü ismi 4 golle Drogba oldu. Sarı-kırmızılı futbolcular dış sahalarda rakip filelere 8 gol gönderirken, bir gol de Beşiktaş maçında hükmen galibiyet nedeniyle hanelerine yazıldı. 
 
SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN