BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
SPOR

Fenerbahçe dibe vurdu: Akhisarspor'dan fark yedi!

Spor Toto Süper Lig 15. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda Akhisarspor'a 3-0 mağlup olarak 16. sıraya düştü. Akhisar'ın golleri 26'da Bokila, 82'de Manu ve 90+4'te Regattin'den gelirken Fenerbahçeli futbolcular yine tel tel döküldü.

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe, alt sıralardaki rakiplerinden Akhisarspor'a deplasmanda 3-0 yenilerek 15'inci haftayı 16. sırada ve düşme potasında tamamladı.

Bokila'nın 26'ncı dakikada attığı golle geriye düşen sarı lacivertliler 82'de bu kez Manu'ya engel olamadı. Maçta son noktayı uzatmalarda Regattin koydu. Ligdeki 7'nci mağlubiyetini alan Fenerbahçe 16 puanda kalıp, eksi 8 averajla 16'ncı sıraya geriledi.

Sarı lacivertli taraftarlar 90 dakika bitiminde futbolculara tepki gösterirken, maçı izleyen başkan Ali Koç da büyük üzüntü yaşadı. Akhisarspor ise 16 puanla 13. sıraya yükseldi ve ateş hattından çıktı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Karşılaşmaya iki takım da orta sahayı kontrol etmeye çalışarak başlarken Fenerbahçe, Mehmet Ekici'nin getirdiği toplarla pozisyon bulmaya çalıştı ve 10. dakikada Eljif Elmas'la gole çok yaklaştı. Ancak başarılı futbolcunun vuruşu auta gitti.

Ev sahibi ekip oyunu dengeledi ve aradığı golü 26. dakikada buldu. Serginho'nun ceza alanı dışında sağ çaprazdan yaptığı sert vuruşta, kaleci Harun Tekin topu çeldi. Savunma oyuncularına rağmen pozisyonu iyi takip eden Bokila'nın vuruşunda top ağlara gitti. Bokila bu sezon ikinci kez gol sevinci yaşamış oldu.

Fenerbahçe golden sonra beraberlik için bastırdı ama aradığı golü bulamadı.

78'de Akhisarlı Josue'nin ceza sahası dışında çektiği şut direkten döndü.

Geride iyi kapanan ev sahibi, 82. dakikada 2. golü de buldu. Atılan uzun topa Sktrel'in hatasını iyi değerlendiren Manu, Harun'la karşı karşıya kaldı ve farkı ikiye çıkaran golü attı.

Akhisarspor uzatmanın son anlarında Regattin ise bir gol daha buldu ve karşılaşmayı 3-0 kazandı.

AKHİSARSPOR: 3 - 0 :FENERBAHÇE

STAT: Spor Toto AkhisarHAKEMLER: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Mehmet Kısal

AKHİSARSPOR: Fatih, Vrsajevic, Caner, Sissoko, Güray, Serginho, Onur (Dk. 70 Regattin), Lopes, Barbosa (Dk. 87 Kadir), Josue, Bokila (Dk. 69 Manu)

FENERBAHÇE: Harun, Şener (Dk. 57 Benzia), Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 78 İsmail), Isla, Mehmet Ekici, Eljif, Barış, Slimani

GOLLER: Dk. 26 Bokila, Dk. 82 Manu, Dk. 90+3 Regattin (Akhisarspor)

SARI KARTLAR: Barbosa, Josue (Akhisarspor) - Benzia (Fenerbahçe)

Sitene Ekle