BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  SPOR

Fener minik Alexi kaptı

Fenerbahçe, Galatasaray'ın da peşinde olduğu Zeytinburnusporlu 12 yaşındaki Hüseyin'i renklerine bağladı.

Abone ol

Zeytinburnuspor'un minik oyuncusu 12 yaşındaki Hüseyin'i Fenerbahçe kaptı. Galatasaray'ın da peşinden koştuğu minik yıldızı ile Sarı-Lacivertli kulüp 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Batmanlı Hüseyin 'Alex de Souza'yı örnek alıyorum' dedi. Hüseyin Rüzgar'ın tıpkı Beşiktaşlı küçük yıldız Muhammed gibi ilginç bir hayat öyküsü var. Ailesinin 7 çocuğundan birisi olan Hüseyin, 'Ben futbolcu olmak istiyorum' diyip İstanbul'a gelmek istemiş fakat babası bu sözleri kulak arkası etmiş.

Amcasına ulaşarak İstanbul'a gelmeyi başaran Hüseyin'i Okmeydanı'nın sokak aralarında arkadaşlarıyla top oynarken dikkat çeken 12 yaşındaki yıldız, Zeytinburnuspor'daki ilk idmanında çok beğenilmiş ve 'Alex' lakabı verilmiş, ardından da lisans çıkartılmış.

Kulüp masrafların tamamını üstlenerek, minik futbolcuyu tesislere yerleştirmiş, okula yazdırmış ve kısa sürede büyük kulüplerin dikkatini çekmeyi başarmış. Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray hemen harekete geçerek bu oyuncuyu alt yapıya almak istemiş ancak Zeytinburnuspor Başkanı'ndan 'sezon sonu gelin' yanıtı alınmış.

Sarı-Lacivertli kulüp bu cevabın üstüne, Hüseyin'in ailesini Batman'dan İstanbul'a çağırarak 3 yıllık sözleşme imzalamış. Zeytinburnuspor'a da 5 bin Euro yetiştirme bedeli vermeye razı olmuş. Zeytinburnuspor'un teknik direktörü Aydoğan ise Hüseyin ile ilgili olarak, 'Çok süratlı ve çabuk bir oyuncu. Ayrıca sol ayağını çok iyi kullanıyor. Emre'den sonra Türk futbolu büyük bir yıldız kazanacak' dedi.

Hüseyin ise 'En büyük özelliğin' ne sorusuna 'Alex gibi frikik kullanırım, gol attırmayı daha çok seviyorum' dedi. Önceki gün idmanda rövaşata denerken sakatlanan minik yıldız en az 15 gün futbol oynayamayacak.