BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru'dan Türkiye'ye savaş uyarısı! Her an...

Türkiye ve ABD ilişkilerinde gerilim karşılıklı restleşmelerle sürerken usta gazeteci Fehmi Koru'dan Türkiye'yi korkutacak bir uyarı geldi.Bugün Fatih Çekirge ABD'nin Akdeniz'de bir üs için Güney Kıbrıs'a heyet gönderdiğini yazmıştı. Fehmi Koru ise Türkiye'nin kontrolünde bulunan İdlib'i yazdı. Koru İdlib'de gerçekleşecek olası senaryoları hatırlattı ve büyük bir savaş uyarısında bulundu.

Abone ol

Bugünkü yazısında Türkiye'yi korkutacak bir senaryoyu gündeme getiren Fehmi Koru, Suriye'de Türkiye'nin kotrolünde bulunan İdlib'e dikkat çekti.

Koru, Beşşar Esad'ın Rusya ve İran’dan aldığı destekle Suriye’de yeniden güç kazandığını, İdlib’e yeniden göz diktiğini ve İdlib'in Türkiye için her an patlamaya hazır bir bomba görüntüsünde olduğunu yazdı.Osmanlı'ya oynanan Şark Meselesi oyununun hatırlatan Koru, Türkiye'ye de aynı oyunun oynanmak istediğine şu sözlerle dikkat çekti ve savaş uyarısında buludu.

''Osmanlı’yı ‘kaybettirilecek tarafa’ doğru itip savaş içerisine (Birinci Dünya Savaşı) girmesi sağlanmıştı o karanlık dönemde; şimdi de Türkiye geleneksel ittifakları dışına çıkması sağlanacak bir yöne doğru yönlendiriliyor…Bir eksiğimiz geniş çaplı bir savaş…Galiba o eksiği de ortadan kaldırmak için günümüzün ‘Şark Meselesi’ temsilcileri özel çaba gösteriyorlar''. İşte Koru'nun o yazısı...

ŞARK MESELESİ YENİDEN...Sürekli tağşişe uğradığı için pula dönmüş parası, gereksiz ve lükse kaçan harcamaları karşılamak için aldığı dış borçları ödeyemez hale gelince, razı olduğu ‘Düyun-u Umumiye’ uygulaması ile Osmanlı’nın egemenliği sınırlanmış, varlığı tehlikeye düşmüştü.

OYUNUN FARKINA VARDIKLARINDA İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ: Fırsat kollayan ‘Şark Meselesi’ yapımcıları imparatorluğun sonunu getiren oldu-bittilerini birbiri ardına sahneye koymaya başladılar. Devleti yönetenler oyunun farkına vardıklarında iş işten geçmişti. Karşı hamle olarak Almanya ile aynı cephede savaşa sürüklenme ise yolun -ve tabii imparatorluğun da- sonunu getirdi. Şu günlerde kutladığımız ‘Büyük Taarruz’ sayesinde askeri başarının kapılarının ardına kadar açıldığı İstiklal Savaşı ile önümüze konulan ‘ya ol, ya öl’ dengesi ‘olmak’tan yana oluştu.

TRUMP TÜRKİYE NİYETİNİ AÇIKÇA BELLİ ETTİ: Denge bir kere bozuldu mu, onu yeniden oluşturmanın faturası akıl almayacak kadar ağır olabiliyor. Günümüzün de bir ‘Şark Meselesi’ var. Özellikle Donald Trump‘ın ABD’de ve ona benzer popülist liderlerin bazı Avrupa ülkelerinde yönetimleri ele almalarından sonra…Trump Amerikası Türkiye’ye zarar vermek için elinden geleni yapacağını alenen ilan etti ve o yönde adımlar atıyor.Hamasetle, el yükselterek üstesinden gelinebilecek bir durum değil bu.

GENİŞ ÇAPLI BİR SAVAŞ...Osmanlı’yı ‘kaybettirilecek tarafa’ doğru itip savaş içerisine (Birinci Dünya Savaşı) girmesi sağlanmıştı o karanlık dönemde; şimdi de Türkiye geleneksel ittifakları dışına çıkması sağlanacak bir yöne doğru yönlendiriliyor…Bir eksiğimiz geniş çaplı bir savaş…Galiba o eksiği de ortadan kaldırmak için günümüzün ‘Şark Meselesi’ temsilcileri özel çaba gösteriyorlar.

ESAD GÖZÜNÜ İDLİB'E DİKTİ: Hatay/Yayladağı ilçesinden başlayıp Reyhanlı sınırına kadar uzanan yaklaşık 100 km’lik Suriye sınırını teşkil eden yerin adı İdlib. Hayati önemdeki İdlib’te Rusya’nın sessiz kabulü ve ABD ile işbirliği sonucu 12 gözlem noktası oluşturdu Türkiye; orada devriye gezen askerlerimiz var. Beşşar Esad Rusya ve İran’dan aldığı destekle Suriye’de yeniden güç kazanmasının sonunda gözünü İdlib’e dikti. Konuya ilişkin bir rapor yayınlayan 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü başkanı Erol Başaran Bural bugün Hürriyet‘ten İpek Özbey‘e İdlib’te meydana gelebilecek gelişmelerle ilgili muhtemel senaryoları anlatmış.

TÜRKİYE REJİM GÜÇLERİNE KARŞILIK VERİR: Senaryoların hiçbiri rahatlatıcı değil. “Türkiye’nin çıkarları açısından en akla yakın” dediği senaryo şu cümleyle bitiyor: “Bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Bayırbucak Türkmenlerine yönelik bir rejim saldırısının ülkemiz için büyük sorun yaratacağı, bölgedeki soydaşlarımızın korunması maksadıyla Türkiye’nin bu bölgeye yönelik operasyona mutlak karşı çıkacağı ve hatta bölgeyi korumak adına çeşitli yöntemlerle rejim güçlerine karşılık vereceğini akılda tutmak gerekiyor.”

HER AN PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA: Türkiye için her an patlamaya hazır bir bomba görüntüsünde İdlib. “Kıbrıs da nereden çıktı?” sorusunu soracaklar için en geniş açıklama bugün bazı gazete köşelerinde var. Aynı gün iki köşe konuya eğilmiş. Hürriyet‘te Fatih Çekirge ‘Doğu Akdeniz’de bu tahrike dikkat’ başlıklı yazısını şu cümlelerle sonlandırıyor: “Önümüzdeki dönemde Rum kesimi üzerinden Akdeniz’de bir gerilim tezgâhlamayı düşünenler umarım akıllarını başlarına alırlar…

AKDENİZ'DE AYNI DÜZEN Mİ KURULUYOR: Türkiye elbette diplomasiyi sonuna kadar kullanabilecek bir geleneğin ülkesidir…İşte bir daha yazıyorum…Ege’yi yıllarca Türkiye ile Yunanistan arasında bir “savaş gölü” haline getirip silah satanlar…Ortadoğu haritasını petrol arama şirketlerine göre çizenler…Şimdi Doğu Akdeniz’de aynı düzeni kurmak istiyor olabilirler mi?

TÜRKİYE O ALIŞTIĞINIZ ESKİ TÜRKİYE DEĞİL: İşte onlara söylüyorum…Türkiye alıştığınız o eski Türkiye değil. Yapmayın…”“Yaparlarsa ne olacak?” sorusunun cevabını Ardan Zentürk‘ün yazısından alıyoruz. 

KIBRIS İÇİN YENİDEN SAVAŞIRIZ: Staryazarı “Kıbrıs, bizim için gerekirse yeniden savaşacağımız bir alandır” diyor yazısının bir yerinde. Yazının başlığı da yeterince açıklayıcı zaten: ‘Kıbrıs’ta gerekirse yeniden savaşırız. Bilin…’.İdlib’te savaşıyoruz… Kıbrıs için savaşıyoruz…Savaş kararı vermeden önce durup bu noktaya nasıl ve kimlerin oyunuyla getirildiğimizi görmemiz gerekiyor.Akıllı ve sağduyulu olmamızın zamanı…

Fatih Çekirge'den bomba ABD iddiası! Bir tezgah seziyorum deyip uyardı!

ABD Türkiye sınırına radar sistemi kuruyor şok görüntüler