BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  GÜNCEL

Fehmi Koru'dan Türkiye'ye Kudüs uyarısı!

Usta gazeteci Fehmi Koru bugün BAE bakanının Medine Müdafii Fahreddin Paşa’yla ilgili sözlerini yazdı. Kudüs kararı sonrası Arap ülkelerinin Türkiye'ye karşı tavrına dikkat çeken Koru önemli bir uyarıda bulundu.

Abone ol

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından İslam İşbirliği Teşkilatı karşı atağa geçti ve Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti ilan etti. İİT'nin İstanbul'da yapılan toplantısına Suudi Arabistan bakan yardımcısı düzeyinde katılırken BAE katılmamayı tercih etti.

İTT toplantısından günler sonra BAE bakanı Medine Müdafii Fahreddin Paşa’yı hırsızlıkla suçlayıp “İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu” sözleri Türkiye'nin büyük tepkisine yol açtı. Usta gazeteci Fehmi Koru yaşanan bu gelişmelerin amacının Türkiye'yi yalnızlaştırmak olduğunu yazdı ve şu uyarıda bulundu: ''Kudüs’ün durduk yere gündeme taşınması da o senaryonun bir parçası olabilir. Bir senaryo yazılmış ve bazılarından zamanı geldiğinde, tıpkı BAE bakanı gibi, sufle edileni tekrarlaması istenmiş gibi''. İşte Koru'nun o yazısı...

TÜRKİYE ABD'YLE TAKIŞMAYI GÖZE ALDI: Gündemin tam ortasında Arapları yakından ilgilendiren Filistin sorunu ve Kudüs bulunuyor bugün ve Türkiye o konuda ABD ile takışmayı da göze alarak, Arapları da yakından ilgilendirmesi gereken bir davanın savunucusu.

Erdoğan'dan BAE'ye Fahrettin Paşa tepkisi! Haddini bil

ARAPLAR TÜRKİYE'Yİ TAKDİR ETMELİ

Herhangi bir Arap lider şu günlerde Türkiye’ye yönelik bir söz söyleyecekse, onun tariz değil takdir cümlesi olması beklenir. Sadece Medine Müdafii Fahreddin Paşa’yı hırsızlıkla itham etmekle kalmadı BAE bakanı; lâfı dolaştırmadan “İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu” diyen sataşmayı da günümüze ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a taşıyıverdi.

DURDUK YERE GELİŞMELER YAŞANIYOR

Durduk yere. Son zamanlarda durduk yere denilebilecek Türkiye ile ilgili pek çok gelişme yaşanıyor.Türkiye bazı Batı ülkeleriyle sorunlar yaşıyor, bu tamam; ama aynı zamanda bölgeyle ilgili ihtilaflı konularda İslam ülkeleriyle yakın teması sürdürüyor. Daha birkaç gün önce, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı sıfatıyla, ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını geri çevirmesi için ABD’ye baskı yapma amacıyla bir olağanüstü toplantı düzenledi Türkiye.

Türkiye'den BAE'ye tweet tepkisi! Erdoğan'a saldırmak...

BAE'NİN ÇIKIŞI NE ANLAMA GELİYOR?

Trump’ın kararına en sert tepkiyi de Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. BAE dışişleri bakanı Abdullah bin Zayed el-Nehayan Peki, bu durumda, BEA dışişleri bakanının çıkışı ne anlama geliyor? İlk bakışta çıkışa bir anlam yüklemek zor. Elbette, o açıklama sahibinin aklında, sağdan-soldan Türkiye’yi ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan çıkışları yapanların gönlüne girme derdi vardır.

KUDÜS BU SENARYONUN BİR PARÇASI OLABİLİR

Ancak bu sizce yeterli bir gerekçe midir? Bana hiç öyle gelmiyor. Sanki bir senaryo yazılmış ve bazılarından, zamanı geldiğinde, tıpkı BAE bakanı gibi, sufle edileni tekrarlaması istenmiş gibi. Kudüs’ün durduk yere gündeme taşınması da o senaryonun bir parçası olabilir.

TÜRKİYE'Yİ ARAPLARLA KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYORLAR

Gerçek sebep, o çıkışın meydana getireceği tartışmacı dalgalanmalarla, Türkiye’yi Arap Dünyası ile karşı karşıya getirmek olmasın? İki tarafın (Türkler ile Arapların) bilinç altlarında esasen var olan birbirleri hakkındaki en olumsuz söylemleri hortlatma yoluyla?

İhanetleri ortaya çıktı! Kudüs'e bunun için tepki göstermemiş

BİR KEZ DAHA UYARIYORUM

Daha önce başka vesilelerle gündeme getirdiğim uyarımı bir kez daha hatırlatacağım: Türkiye’yi zor duruma düşürme amaçlı gelişmelere karşı uyanık olmak ve senaryo yazarlarının beklediği gibi davranmak bir yana, ne yapıp edip tam tersine ezber bozucu tavırlar sergilemek gerekir.

TÜRKİYE'Yİ YALNIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Maalesef biz genellikle böyle davranamıyoruz. Kızgınlıkla verdiğimiz tepkiler senaristlerin beklediği türden oluyor. Neden sonra kızgınlığımızın ateşi düşüyor, daha gerçekçi tavırlara sahip hale geliyoruz; ancak o ana kadar verilen tepkiler karşı tarafın istediği sonucu almasına yarıyor. Türkiye’yi yalnızlaştırma projesi var ve o proje başarıya ulaşmamalı.

Doğu Kudüs haritada nerede Doğu Kudüs'ün önemi ne?

Erdoğan: Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız