BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,49
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan sürpriz koalisyon yazısı

Koalisyon mu erken seçim mi? Fehmi Koru bugünkü yazısında AK Parti CHP koalisyon hükümetinin kurulacağını iddia etti.

Abone ol

'Taha Kıvanç' takma adıyla Habertürk'te yazan Fehmi Koru, bugünkü köşesinde AK Parti CHP koalisyon görüşmelerine ilişkin sürpriz bir yazıya imza attı.

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün koalisyon hükümetinin kurulup kurulmayacağı konusunda kritik bir görüşme yapacak. Kamuoyunda iki partinin anlaşamadığı noktaların fazla olduğu vurgusu hakim. En azından medyaya yansıyan bilgiler bu yönde.

Ancak böyle düşünmeyen bir isim var.  7 Haziran seçimleri sonrası AK Parti CHP koalisyonunu savunan yazılarıyla dikkat çeken Koru, kulisleri hareketlendiren bir yazı kaleme aldı.

Ankara kulislerini yakından takip eden Fehmi Koru, herkesin 'zor' dediği bu koalisyonun olacağı görüşünde. İşte başkentin siyasi havasını ısındıran o yazının ayrıntıları:

SONUÇ ALMAYI GETİRECEK HAVAYI KORUMUŞLAR

"AK Parti CHP koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanacağı yönündeki beklentinin aksi yönde Merak edilen sorunun yanıtı bu akşam verilecek.

BUGÜN önemli bir gün. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon konusunda son pürüzleri gidermek amacıyla bir araya gelecekler.

Haftalar süren müzakereler iyi geçmiş. Yalnızca birkaç çetrefilli konu kalmış; onlar da çözülmeyecek gibi değilmiş. Dikenli bilinen konuları bir tarafa bırakmış heyetler, sonuç almayı getirecek havayı korumuşlar. Bir kaynağım, “Aşırı nezaket vardı görüşmelerde; çok arzu edilen bir-iki bakanlık yerine üç-dört bakanlık verilse en büyük pürüz atlatılabilir” dedi bana.

Peki, bu akşamki buluşmadan el sıkışarak ayrılınacağına, AKP’nin CHP ile koalisyon kuracağına neden kimse inanmıyor? Kime sorsam, ”Heyetler anlaşsa ne olacak, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu el sıkışsalar hatta? Olmayacak işte, olmayacak” diyor, neden?

Etrafta umutlu olan bir ben varım.

Benim umudumun sebebi de basit: Koalisyon pazarlığını bozup masayı yıkan, ağır bir risk üstlenecek...

Herhalde bunu düşünen tek kişi ben değilimdir; bozmayı arzulayanı uyaracaklardır diye düşünüyorum."