BIST 9.663
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.496,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Fehmi Koru'dan şaşırtan Abdullah Gül iddiası

Yazar Fehmi Koru, 2015 genel seçimleri için AK Parti'den aday olacağı konuşulan Abdullah Gül için ilginç bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Habertürk yazarı Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ü 2015 genel seçimleri sonrası başbakan olarak istemediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun eski cumhurbaşkanı Aboullah Gül'e adaylık kapılarını aralaması siyaset kulislerini hareketlendirdi.

AK Parti'de Gül senaryoları yeniden ortaya çıktı. Peki bundan sonra ne olacak? Gül'ün en yakınındaki isimlerden gazeteci Koru, bugün "Gül'den beklenen başbakan olması mı, yoksa?" başlıklı yazısında çarpıcı bir yoruma imza attı.

Erdoğan'ın Gül için söylediği "adaylığı iyi olur" sözü kimi çevrelerde "Davutoğlu'nu cezalandırma" ve "Gül'e Başbakanlık yolu açılıyor" diye yorumlandı. Sahiden de seçim sonrası iktidar partisinde devir teslim mi olacak?

Gül'ün yakın arkadaşı ve AK Parti siyasetini yakından takip eden Koru, Erdoğan'ın açıklamalarını bugünkü köşesinde böyle yorumladı:

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ARASINDA UYUM SORUNU YOK

"Dışarıdan bakıldığında göze batan herhangi bir uyumsuzluk yok Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında; Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'ndan rahatsızlık duymasını gerektiren bir ihtilaf çıkmadı bugüne kadar... Ahmet Davutoğlu'nun kendisi üsluptan kaynaklanan sorunlar yaşayabilir, yaşıyordur da; ancak yaşananların hiçbiri öngörülemeyen türden değildi.
Açıktan bir itirazı da duyulmadı şimdiye kadar...
Erdoğan-Davutoğlu ilişkisi çok partili dönemin en uyumlu cumhurbaşkanı-başbakan ilişkisidir; Gül-Erdoğan ilişkisinden bile daha uyumlu... "Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'na karşı manevrasıdır" yakıştırması bu sebeple doğru olamaz.

ERDOĞAN'IN TEMENNİSİ SENARYOLARA HAK VERDİRMİYOR

Daha açık yazayım: Güncel siyasetin içerisine dönen Abdullah Gül, buna imkân sağlayan süreci başlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönlündeki tarzda bir başbakan olmaz, olamaz.
Bunu en iyi kim bilir?
Elbette Tayyip Erdoğan bilir.
O halde?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temennisi, sonrasında yazılan senaryolara ve yapılan spekülasyonlara hak verdirmiyor.
"Ben ayrılayım, seçime katılıp milletvekili olayım ve yeniden başbakanlığı üstleneyim, Abdullah kardeşim de yeniden cumhurbaşkanı olsun" deseydi...
İşte bu açıklama o zaman üzerinde konuşmaya ve tartışmaya değer bir temenni olurdu.