BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Fehmi Koru'dan olay CHP iddiası

"Yaşanacak bir Türkiye" sloganıyla dün Ankara'da açıklanan CHP 2015 seçim bildirgesi Fehmi Koru'nun gündemindeydi.

Abone ol

CHP'nin dün açıkladığı seçim bildirgesini kaleme alan Fehmi Koru, AK Parti iktidarının CHP'yi dönüştürdüğünü iddia etti.

Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, bugünkü köşesinde tartışılan seçim vaatleriyle dolu seçim bildirgesini yazdı.

CHP'Yİ DE DÖNÜŞTÜRÜYOR

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, CHP seçim bildirgesi hakkında en şaşırtıcı yorumlardan birisine imza attı. Yazara göre 13. yılını sürdüren AK Parti iktidarı, ülkedeki pek çok şeyle birlikte, CHP’yi de dönüştürüyor...

'ALTI OK'A REVİZYON MU?

Dünkü toplantının  “CHP asla değişmez” kanaatini savunan gözlemcileri bile şaşırttığını yazan Koru, toplantının organizasyonundan seçilen şarkılar, sloganlar ve açıklanan bildirgenin maddelerine kadar hemen her özelliğin CHP için "yeni" olduğu görüşünde.

Koru, karşılarında ideolojik saplantılarından kurtulmayı ve halkla arasındaki soğukluğu gidermeyi amaçlayan bir CHP olduğunu düşünüyor.

Yazara göre bugünkü CHP yönetimi, fazla açığa vurmadan CHP’nin “altı ok” ile tanımlanan kuruluş esaslarının bütününü yeniden tanımlıyor. CHP'nin seçim bildirgesini olumlu bulan Koru, İşçi Parti'sini değiştiren Tony Blair örneğiyle yazısını tamamlıyor:

CHP DE 'GÖMLEK DEĞİŞTİRİYOR'

"Kim ne derse desin, geçmişle araya mesafe koymak ve eskide kalmış günlerin gözleri kamaştırmasına izin vermeden geleceğe yoğunlaşmak kötü bir şey değildir. Özellikle de siyasette.

İktidardaki AK Parti’nin kurucu kadrosu, içinden çıktıkları siyasi hareket, o dönemdeki icraatları ve söylemleri ile aralarına mesafe koymadılar mı?

Bunu “gömlek değiştirme” metaforuyla açıklamaktan da kaçınmadı AK Parti kurucu kadrosu... Aynı şeyi CHP’nin yapmasında ne mahzur olabilir?

Siyaset cesaret ister ve cesurları mükâfatlandırır. Olana AK Parti bozulmasın; eğer CHP’nin değişimi tamamlanırsa, bu, AK Parti’nin dönüştürücü gücü sayesinde olacak...

İngiltere’de Thatcher ile Blair arasında yaşandığı gibi..."

MEHMET ŞİMŞEK'TEN CHP'YE HODRİ MEYDAN

SÜLEYMAN ÖZIŞIK CHP'NİN VAATLERİNİ YORUMLADI

CHP SEÇİM VAATLERİ NELER?