BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan MHP'yi kızdıracak yazı

Fehmi Koru bugünkü yazısında MHP'den 1 Kasım seçimleri sonrası ağır eleştirilerde bulunduğu HDP'ye yeşil ışık yakmasını istedi.

Abone ol

1 Haziran seçimleri sonrası HDP'nin olduğu bir bir denklemde olmayacağını net bir dille ilan eden MHP'ye, Fehmi Koru'dan 'tavrını gözden geçir" çağrısı geldi.

Habertürk gazetesi yazarı Koru'nun MHP'nin seçim beyannamesini değerlendirdiği yazısı MHP kurmaylarının şimşeklerini üzerine çekecek.

MHP’nin seçim bildirgesinin açıklandığı toplantıya, 4 ilke şartıyla Devlet Bahçeli’nin, “Seçimde sandıktan 7 Haziran’daki gibi bir sonuç çıkarsa, partimiz HDP dışındaki partilerle koalisyona hazır” sözleri damga vurmuştu.

İşte bu açıklamayı "MHP koalisyon yolunu açtı, ama..." başlıklı köşesinde yorumlayan yazar, MHP'nin HDP'yi dışarıda tutmasını eleştirdi.

FEHMİ KORU MHP'NİN İKTİDAR OLMA ARZUNUNA İKNA OLMADI

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI'NDAN TEPKİ GELMİŞTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Fehmi Koru'nun Ağustos ayı sonunda yazdıklarıyla MHP muhalifliği yaptığını iddia etmişti.

Koru'ya "son pişmanlık fayda etmez" diyen Semih Yalçın Koru'nun yazılarına yazılı bir açıklamayla yanıt vermişti:

KAMPANYA TESİRİ ALTINDA KALDIĞINIZ BELLİ OLUYOR

Son günlerde kaleme aldığınız yazılarda birtakım müzmin MHP muhaliflerinin açtığı aleyhte kampanyanın tesiri altında kaldığınız belli oluyor.

BAHÇELİ TAKINTISI

Böylece, MHP Lideri Devlet Bahçeli takıntısına kendisini kaptırıp aklıselim yolunu terk edenler güruhuna siz de katıldınız.

Sayın Devlet Bahçeli ve MHP’ye saldıranların, aslında Türk milletinin varlığına ve birliğine saldırdığını görmüyor veya görmezden geliyorsunuz.

7 Ağustos tarihli ve bugünkü yazınızda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçimi gündeme getirdiğinden söz ediyor, meseleyi 2002 yılına kadar götürerek tefsir-i şeriflerinizi(!) sıralıyorsunuz.

(...)

Size tavsiyemiz şudur:

Hiç olmazsa bundan sonra gerçek âkil olun ve PKK’nın emellerine dolaylı olarak hizmet etmekten vazgeçin.

Aksi takdirde ileride çok pişman olursunuz ama son pişmanlık fayda etmez Sayın Koru!

MHP'nin iktidar olma arzusunun olduğuna ikna olmadığını yazan yazar, "MHP istekli görünseydi AK Partili veya AK Parti’nin içinde yer almayacağı bir hükümetin kurulmasını sağlayabilirdi." ifadelerini kullandı.

"Koalisyona varız" mesajının seçmen zihninde oluşan tereddütleri gidermediğini savunan yazar, yazısını böyle tamamladı:

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN'A GÖNDERME

"Benim kuşkum kişisel. Gayet masum bir dokundurmaya karşılık partinin “2 numaralı” koltuğunda oturan politikacının yazılı tepkisini çekmemi getiren bir konu bu ve MHP’nin iktidar olma arzusu duyduğuna kendimi ikna etmem biraz zor.

UZLAŞMAZ TAVRINI GÖZDEN GEÇİRSİN

"Etkili bir biçimde tekrarlanırsa, kendi tabanını yeniden oy vermeye belki ikna edebilir MHP... MHP’den esas beklenen, HDP konusundaki uzlaşmaz tavrını ciddi biçimde gözden geçirmesidir.

HDP İLE MHP MEŞRUİYET AÇISINDAN FARKLI DEĞİL

“HDP dışındaki koalisyonlara varız” diyor ya, işte onu...

Unutulmaması gereken bir nokta da, seçime girme hakkını elde etmiş partilerin siyaseten “meşru” oldukları gerçeğidir. Her parti diğerlerinden pek çok noktada ayrılır; ancak “meşruiyet” konusunda hepsi eşittir.

Son seçimde 6 milyondan fazla oy alıp 80 milletvekili çıkaran HDP ile “meşruiyet” açısından farklı değildir MHP...

İki partiden biri diğerini koalisyon ortağı olarak görmek istemeyebilir elbette, başka partilerle ortaklığı tercih edebilir; ancak bunu sistemi kilitleyen bir “veto” haline getirmenin anlamı yok.

“Var” diyenin samimiyetinden kuşku duymalı MHP..."